Suradnja Dodik - Čović

Komšić poručio iz Mostara: Plan B ima partnera u Sarajevu

Komšić u Mostaru komentirao najavljenu suradnju Čović – Dodik
Vijesti / Politika | 16. 05. 2018. u 19:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić ocijenio je u srijedu u Mostaru kako postoji opasnost da nakon listopadskih općih izbora Bosnom i Hercegovinom zavlada osovina Čović – Dodik. 

Na javnoj tribini "Politička situacija u BiH" Komšić je kazao kako će nakon izbora predsjednici HDZ-a BiH i SNSD-a "tražiti satelita u Sarajevu kako bi mogli dominira političkim prostorom u BiH i financijski tokovima". 

''Ući u priču s njima dvojicom po meni bi bilo duboko izdajnički'', ustvrdio je Komšić. 

Takva bi vlast, dodao je, prema međunarodnoj zajednici plasirala svoje stavove o uređenju BiH i kakva ova zemlja treba biti. 

''Radi se o opasnim političkim zahtjevima koji vode stvaranju etničkih i političkih torova u BiH i time BiH gubi svoju suštinu, jer ova zemlja nikada nije bila takva. Narodi su uvijek bili izmiješani i naslanjali smo se jedni na druge'', kazao je Komšić te pozvao građane Bosne i Hercegovine da ne daju politički legitimitet takvoj politici. 

Kada su u pitanju nedavni prelasci pojedinaca iz Demokratske fronte u SDP BiH, Komšić je kazao kako to rade ljudi kojima su osobni interesi na prvom mjestu. 

Dodao je kako mu je žao što SDP u DF-u vidi protivnika, a ne mogućeg saveznika.

Kopirati
Drag cursor here to close