Skupština HNŽ

Kojović: Problem diskriminacije Srba u HNŽ još dugo neće biti riješen

''Slučaj sa diskriminacijom Srba u HNŽ je ne samo predizborna usluga Dodiku nego i kočnica europskih procesa u BiH'', poručuju iz Naše stranke.
Vijesti / Politika | 17. 10. 2017. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović ističe da Bosna i Hercegovina treba biti država u kojoj će se svaki njen građanin na svakom pedlju njenog teritorija osjećati ravnopravnim s bilo kojim drugim građaninom u bilo kojem aspektu života.

''Sadašnje stanje je takvo da gdje je na vlasti nacionalna stranka jednog naroda, druga dva su diskriminirani. Posebno je apsurdno tražiti izgovor za diskriminaciju pozivanjem na navodnu diskriminaciju u nekoj drugoj sredini. To je čista politička demagogija i strategija nacionalnih stranaka za manipulaciju etničkom ugroženošću i stvaranje međuetničkog nepovjerenja jer samo u takvim sredinama oni jesu i mogu biti vlast'', navodi Kojović u priopćenju Naše stranke u povodu neprisustva Kluba Hrvata na današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije na kojoj se trebala implementirati Odluka Ustavnog Suda BiH o konstitutivnoj ravnopravnosti.

Kako se ističe u priopćenju, taj problem, sudeći po izostanku spomenutog Kluba, još dugo neće biti riješen. Isto se, smatra Kojović, da zaključiti s obzirom na izjavu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića koji je rekao da problem konstitutivnosti treba riješiti na cijelom prostoru BiH te da Mostar ne treba biti izuzetak.

''Daytonski sustav je, kako je i Europski sud za ljudska prava jasno rekao još prije skoro deset godina, diskriminatoran i samim tim neprihvatljiv za Europsku uniju. Oni koji pružaju otpor promjenama daytonskog ustava i uspostavljanju građanskog modela se boje približavanja BiH ka EU i uspostavljanju pravne države. Slučaj sa diskriminacijom Srba u HNŽ je ne samo predizborna usluga Dodiku nego i kočnica europskih procesa u BiH i nema iznenađenja da takav potez dolazi od onih koji su sami sebe proglasili nositeljima europskih vrijednosti'', navodi Kojović u priopćenju za javnost Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close