Sjednica županijskog HDZ-a

HNŽ: Stari ravnatelji će se analizirati, a novi neće imenovati bez vlade

''Zaključeno je kako je potrebno u suglasju s partnerima u budućoj Vladi razmotriti i analizirati rad svakoga ravnatelja u prethodnom mandatu…''
Vijesti / Politika | 10. 01. 2019. u 15:46 Bljesak.info
Kopirati

''Sve do imenovanja Vlade neće pristupati izboru i imenovanjima rukovodećih osoba, ravnatelja, u agencijama, ustanovama i javnim poduzećima Hercegovačko-neretvanske županije'', navedeno j eu priopćenju za javnost nakon što je Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegovačko – neretvanske županije 9. siječnja 2019. u Domu HDZ-a BiH Održalo redovitu sjednicu pod predsjedanjem predsjednika ŽO Ljube Bešlića.

Sjednica je, kako je priopćeno, bila usmjerena na razmatranje trenutne političke situacije na prostoru Hercegovačko – neretvanske županije u kontekstu djelotvornog funkcioniranja tijela vlasti i javnih poduzeća u toj županiji, kao i pripreme za postupak izbora izaslanika iz Skupštine HNŽ-a za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

''Zaključeno je kako je potrebno u suglasju s partnerima u budućoj Vladi razmotriti i analizirati rad svakoga ravnatelja u prethodnom mandatu i temeljem rezultata i programima rada za sljedeće mandatno razdoblje, uz politički dogovor nositelja izvršne vlasti, pristupiti procesu imenovanja ili izbora ravnatelja u sljedeće četiri godine'', navodi se.

Dodaje se kako će se u slučajevima kada bude nužno, zbog interesa građana i kontinuiteta redovitog djelovanja institucija, u slučajevima isteka mandata trenutnog ravnatelja provoditi samo imenovanja vršitelja dužnosti na te pozicije.

''Na sjednici je zaključeno kako će se nastaviti i intenzivirati rad na poboljšanju životnog standarda i uvjeta života u ovoj županiji pa će se na tom tragu odvijati i postupak izbora i imenovanja kandidata u sastav Vlade Hercegovačko – neretvanske županije'', navodi hercegovačko-neretvanski HDZ BiH.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati