Ishitrenost

Dekan mostarskog fakulteta na strani dekana sarajevskog fakulteta

Džubur navodi da se nakon detaljnije analize postupaka dekana Brke pokazalo da je istina dijametralno drugačija od one koju je javnosti "pokušao nametnuti" Čerkez.
Vijesti / Politika | 06. 06. 2020. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Demokratske fronte (DF) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Ahmed Džubur nazvao je istupe člana Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnika ministra zdravstva Gorana Čerkeza ishitrenima.

Smatra da se Čerkez bez provjere činjenica fokusirao na dekana Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Muhameda Brku nazivajući ga "klasičnim primjerom neodgovornog ponašanja člana akademske zajednice u neprakticiranju mjera zaštite u procesu borbe protiv koronavirusa Covid-19".

Džubur, koji je i dekan Agromediteranskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, navodi da se nakon detaljnije analize postupaka dekana Brke pokazalo da je istina dijametralno drugačija od one koju je javnosti "pokušao nametnuti" Čerkez.

On u priopćenju navodi da je dekan Brka propisao sve potrebne mjere adekvatne nastaloj situaciji uz aktivno i odgovorno nadziranje njihove implementacije u smislu organiziranja online nastave i zaštite zdravlja zaposlenika i studenata.

''Ovakvim neodgovornim, nekorektnim i selektivnim pristupanjem u ocjenjivanju pojedinaca u vrijeme pandemije Čerkez je nanio ozbiljnu štetu istaknutom članu bosanskohercegovačke akademske zajednice, njegovoj obitelji, ali i Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu'', smatra Džubur.

Upozorio je i da se Čerkez ranije suzdržavao od komentiranja i osuda pojedinaca i njihovih postupaka u nekim eksponiranim situacijama kada je bilo ugroženo zdravlje tisuća ljudi, zbog čega i smatra da ovakvo targetiranje Brke ima veze s procesom izbora rektora Univerziteta u Sarajevu što je u prošlom mandatu praćeno brojnim neakademskim radnjama, stoji u priopćenju zastupnika i dekana Džubura.

Kopirati
Drag cursor here to close