Novo zlato za Hrvatsku

Braća Sinković veličanstvenim finišom osvojila zlato na Europskom prvenstvu

Sjajne vijesti stižu iz Glasgowa gdje se održava Europsko prvenstvo u veslanju..
Sport / Ostali sportovi | 04. 08. 2018. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Braća Sinković  / Hina

Valent i Martin Sinković novi su prvaci Europe u dvojcu bez kormilara! S vremenom 6:26.73 osvojili su zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Glasgowu, zahvaljujući fenomenalnom finišu utrke kada su pretekli Francuze koji su vodili od samog starta.

Francuska braća Valentin i Thephile Onfroy (6:27.40) bili su drugi, a Rumunji Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa (6:29.39).

Sinkovići su u prvih 500 metara bili treći iza Francuza i Rumunja, a takav je bio poredak i na polovici staze. Sinkovići su na 1.500 metara prestigli Rumunje i sasvim se približili vodećim Francuzima, da bi u samoj završnici Valent i Martin povećali ritam i došli do prvog zlata u novoj disciplini.

"Utrka je bila dosta teška, nismo očekivali da će nas toliko dugo vodit Francuzi. Očekivali smo da će na prvih 500 metara izaći ispred, ali na drugih 500 da ćemo već mi njih stizati. Međutim, finiš smo stvarno odradili jako dobro, dali smo sve od sebe, presretni smo sa zlatom i idemo sada trenirati dalje za Svjetsko prvenstvo", izjavio je Valent Sinković.

"Pokazali smo da možemo imati pobjednički duh i u dvojcu. Mislim da je poslije Luzerna, ovo stvarno super rezultat. Nismo sto posto mogli odraditi sve treninge zbog mojih leđa, tako da je ovo odlično i nadamo se da ćemo biti dobro za Svjetsko, da ćemo pripreme odraditi u potpunosti i vjerujem da ćemo onda imati puno bolje utrke", dodao je Martin Sinković.

Nakon što su godinama dominirali u dvojcu na pariće, Sinkovići su se prošle godine prebacili u sasvim novu disciplinu.

U dvojcu bez kormilara lani su osvojili svjetsko srebro iza Talijana, a u Glasgowu su u subotu došli i do naslova.

Kopirati
Drag cursor here to close