'Borsa Open'

Više od tisuću judaša stiže na turnir u Mostaru

Prve borbe kreću u subotu, 13. listopada, od 11 sati, u dvorani na Bijelom brijegu, a svečanost otvaranja planirana je u 13 sati.
Sport / Ostali sportovi | 12. 10. 2018. u 12:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovoga vikenda Mostar će ugostiti više od tisuću judaša na tradicionalnom turniru "Borsa Open". 

''Očekujemo oko tisuću i sto natjecatelja iz 32 države. Ove godine nove države su Meksiko, Libija Izrael i Danska. Vjerojatno je to najmasovnije sportsko natjecanje otkad postoji Mostar. Organizacija je na vrhunskoj razina. Jako smo puno uložili i truda i financijskih sredstava, i ovu smo našu dvoranu pretvorili u pravu judo dvoranu pa se nadamo da bi priča o "Borsi Open" mogla prerasti u europsku kup za nekoliko godina'', kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Franjo Zadro. 

Dodao je kako su praktično svi smještajni kapaciteti u Mostaru i okolici popunjeni, a organizatori su dio natjecatelja morali smjestiti čak i u dvoranu Judo kluba Borsa u Rodoču. 

''Naš turnir smatra se jednim od najjačih turnira za djecu u jugoistočnoj Europi. Natječu se djeca i mladi od 11 do 18 godina. U svakoj kategoriji natječe se 30-40 djece i na kraju će se samo najkvalitetniji borci uspjeti na pobjedničko postolje'', istaknuo je Zadro. 

Prve borbe kreću u subotu, 13. listopada, od 11 sati, u dvorani na Bijelom brijegu, a svečanost otvaranja planirana je u 13 sati. 

Prvoga dana na programu su mlađi uzrasti, a najzanimljivije borbe trebale bi biti u nedjelju, 14. listopada, kada su predviđene kategorije U-15 i U-18.

Kopirati
Drag cursor here to close