Mostarski plivači

Plivači Orke osvojili 14 medalja, Amina Kajtaz oborila dva državna rekorda

Plivači ‘‘Orke’‘osvojili su ukupno 14 medalja, 5 zlatnih, 6 srebrenih i 3 brončane medalje.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2019. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Plivači KVS Orka Mostar

Proteklog vikenda plivači Kluba vodenih sportova ‘‘Orka’‘ iz Mostara sudjelovali su na velikom međunarodnom plivačkom mitingu XXIV ‘‘Montenegro Mimoza Cup” - XV Otvoreno prvenstvo Crne Gore, na kome je sudjelovalo preko 350 plivača iz 10 država: Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Rusije, Albanije, Makedonije, Mađarske, Kosova i Bosne i Hercegovine.

Mostarci su se na ovom mitingu predstavili sa 15 plivača: Dino Kljako, Asad Buljević, Dino Dužević, Leopold Dankić, Farik Repeša, Ana Ramljak, Đani Morić, Tin Šauperl, Josip Drežnjak, Lana Pudar, Elena Zovko, Luna Rozić, Elena Jurković, Leon Lasić i Lucija Jakovljević.

Plivači ‘‘Orke’‘osvojili su ukupno 14 medalja, 5 zlatnih, 6 srebrenih i 3 brončane medalje. U konkurenciji 36 klubova iz 10 država, ‘‘Orka’‘ je u statistici osvajača medalja zauzela odlično četvrto mjesto, a također su osvojili treće mjesto u poretku najboljih klubova u B kategoriji najmlađih plivača mitinga. Uzimajući u obzir da je riječ o veoma jakom mitingu i da su se na ovom mitingu predstavili u nekompletnom sastavu, iz ‘‘Orke’‘ navode da su izuzetno zadovoljni ekipnim plasmanom.

Foto: PR / Plivači KVS Orka Mostar

Osvajači medalja na ovom mitngu su:

  • Lana Pudar; 4 zlatne i 6 srebrenih medalja,
  • Elena Zovko; 1. zlatna i 1. brončana medalja,
  • Tin Šauperl; 1. brončana medalja
  • Đani Morić; 1. brončana medalja

Lana Pudar je nastavila tamo gdje je stala prošle godine. Naime, na ovom mitingu Lana je oborila 3 rekorda mitinga i postavila je novi rekord Bosne i Hercegovine u kategoriji mlađih juniorki u disciplini 100m delfin u vremenu 1:04.43.

Također, druga je po broju osvojenih medalja na mitingu, osvojila je prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji sa 13 godina i proglašena je za najbolju je plivačicu mitinga u kategoriji 2006. i mlađe, za što je od strane organizatora nagrađena peharom i  novčanom nagradom u iznosu od 100 €.

Amina Kajtaz oborila dva državna rekorda

Najbolja BH-a plivačica Amina Kajtaz je kao članica HAPK ‘‘Mladost’‘ iz Zagreba sudjelovala na 11. međunarodnom plivačkom mitingu "Victoria-Primorje" koji se održao u Rijeci. Amina je i ovaj put dokazala da je zaista riječ o jednoj vrhunskoj plivačici, koja se svojim rezultatima sve više približava europskoj plivačkoj eliti.

Naime, Amina je oborila dva državna rekorda, i to u disciplinama 200m mješovito, u vremenu 2:19.73 i u disciplini 200m delfin u vremenu 2:13.05. Usporedbe radi, vrijeme novog rekorda u disciplini 200m delfin, Aminu bi na zadnjem europskom prvenstvu održanom ljetos u Glasgowu svrstalo na 12. mjesto, što je zaista rezultat vrijedan svakog respekta.

Već narednog vikenda dio plivača ‘‘Orke’‘ će sudjelovati na plivačkom mitingu u Banja Luci, a sve u sklopu priprema za zimsko državno prvenstvo, koje će se održati početkom trećeg mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close