Zenica

Kadetkinja iz Mostara postala viceprvakinja države u seniorskoj konkurenciji i nova članica reprenzetacije

Kadetkinja Ana Dorotea Markić viceprvakinja države u seniorskoj konkurenciji i nova članica reprenzetacije BiH
Sport / Ostali sportovi | 09. 08. 2020. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Viceprvakinja države u seniorskoj konkurenciji i nova članica reprenzetacije BiH

U odličnoj organizaciji AK Zenica na Kamberović polju u Zenici 08.kolovoza 2020. godine održano je najprestižnije atletsko državno prvenstvo najboljih seniora Bosne i Hercegovine.

Za HAK Zrinjski nastupila su tri člana kluba: Ana Dorotea Markić(kadetkinja),Ivana Rozić(seniorka) i Amel Sabljić (senior).

Ogroman uspjeh za svoj grad i klub ostvarila je najmlađa sudionica prvenstva višestruka državna prvakinja u disciplini troskok Ana Dorotea Markić(2005.) koja je odličnim skokovima postala viceprvakinja države u najelitnijoj kategoriji seniora Bosne i Hercegovine.

''Na oduševljenje mnogih prisutnih atletičara i trenera, fenomenalnom izvedbom skokova naše mlade atletičarke, uvaženi selektor atletske reprenzetacije Bosne i Hercegovine Dragomir Čabrilo uz velike čestitke na ovom ogromnom uspjehu potvrdio da je Ana Dorotea Markić službeno član atletske reprenzetacije Bosne i Hercegovine, što je kruna na trud, rad i sve ostvarene uspjehe koje je ostvarila naša mlada perspektivna atletičarka kroz svoju uspješnu karijeru'', rekli su iz HAK Zrinjski Mostar.

Dodaju kako je Markić ''svojim radom, trudom i predanošću dokazala da se može nositi i sa puno starijim i jačim kategorijama kao što je kategorija seniora i ostvarivati odlične rezultate koji zasigurno neće izostati ni u reprezentativnim međunarodnim nastupima gdje će dokazati svoj raskošni talenat''.

Na disciplini 100m nastupili su seniori: Ivana Rozić, nažalost diskvalifikacijom zbog preranog izlaska iz bloka i Amel Sabljić koji je zauzeo peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Kopirati
Drag cursor here to close