Mali nogomet

HFC Zrinjski pokreće Futsal akademiju

U realizaciju projekta ući će se sredinom rujna.
Sport / Ostali sportovi | 21. 04. 2018. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HFC Zrinjski nakon ljeta pokreće Futsal akademiju. Mostarski klub već poduzima određene aktivnosti u tom smjeru. Nekada vrsni mostarski hakleri Vladimir Vladisavljević, Goran Buhovac, Siniša Đurasović i Damir Mišić, na inicijativu svog nekadašnjega kluba, odlučili su proći seminare za dobivanje odgovarajućih futsal trenerskih licencija.

''To je zapravo prva faza ovog projekta. Nekada odlični igrači, koje je u njihovo vrijeme gledala cijela regija, pomoći će nam u budućnosti kao treneri. Siguran sam kako će mlađi naraštaji imati što od njih naučiti, tim više što su Vladisavljević, Buhovac, Đurasović i Mišić odmah prihvatili našu ideju i odlučili se uključiti u ovaj projekt. Nakon što njih četvorica završe i zadnji ciklus obuke, krećemo s kampanjom vezanom uz Akademiju. Cilj nam je što više mladih ljudi uključiti u ovaj projekt te s vremenom iz tog pogona selektirati igrače za našu prvu momčad'', kazao je predsjednik HFC Zrinjski Marko Zovko.

U Mostaru je mali nogomet uvijek imao veliku tradiciju, publiku i brojne igrače. U novije vrijeme, otkako i u našim krajevima mali nogomet vide kao futsal, sve je jasnije kako to više nije sport u koji su se prvenstveno uključivali igrači koji nisu uspjeli u velikom nogometu. To je sport koji će za veće uspjehe zahtijevati bolju strukturu.

''Svjesni smo činjenice kako se futsal treba gledati kao nešto sasvim drugo, ne samo kao verziju nogometa na manjim dimenzijama. U inozemstvu je to već etabliran sport sa svojom infrastrukturom. Samim tim nam je potreban i stručni kadar, ne čemu kao klub radimo. Kada počnemo uključivati mlade igrače u školu futsala, trebali bismo nakon nekog vremena dobivati tehnički i taktički obučene futsal igrače'', dodao je Zovko.

U realizaciju projekta ući će se sredinom rujna. Inače, HFC Zrinjski u subotu igra jedan od derbija kola, na gostovanju kod MNK Centar. Spomenuti se susret igra u Sarajevu (18.00 sati).

Kopirati
Drag cursor here to close