Pokupili nagrade

Balet Mostar Arabesque kući donio 33 zlatne medalje

Sport / Ostali sportovi | 06. 12. 2021. u 21:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internacionalno natjecanje 5678 Community održano je u subotu 04. prosinca, a na njemu je sudjelovalo 18 studija/škola/klubova i 700 igrača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Organizatori su iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Balet Mostar Arabesque ( BMA) se predstavio s seset koreografija u uzrastima: Mini, Kids, Teen iYouth u žanrovima klasičnog baleta, suvremenog plesa i etno- karakternog, a u kategorijama: solo, duo, trio i mala grupa ( 4-8). Osvojio je prva mjersta, a Maia Zukanović ( 8 god.) i Lentu za izvrsnost predstavljanja klasične varijacije "La fille mal gardee" iz istoimenog baleta.

U okviru 4 specijalna priznanja, jedno je otišlo BMA za izvrsnost koreografskog promišljanja Boja vjetra, contemporary, trio Kids.

Dakle: 33 zlatne medalje i diplome, 3 Zlatna pehara za tri grupne koreografije, jedna Lenta za izvrsnost plesa klasične varijacije, te Specijalna nagrada za contemporary koreografiju. 

Umjetnička direktorica BMA, Atleta Ćehić, prof. baletske pedagogije, je tom prilikom izjavila:

"U kolovozu smo imali izvrstan rezultat na svjetskoj razini: treće mjesto u kategoriji Mini Kids Group, u Finalu Dance World Cup Trlford, Engleska, što nas je sve vrlo obradovalo i učinilo ponosnim..Da ovu godinu zaokružujemo ovako masovno lijepim rezultatom, je imponirajuće s jedne strane, ali i velika obveza koja zna i opteretiti. U ovih 15 godina rada je postalo jasno da je Balet Mostar Arabesque nepobitno etablirana činjenica u edukativnom, koreografskom, kostimografskom promišljanju klasične, etno-karakterne i contemporary umjetnosti u Mostaru, BiH i šire..Uvijek sam zahvalna djeci na vrijednom radu i upornosti, na komunikativnosti i osjećaju za druženjem i dijeljenjem, na izvrsnim rezultatima u okviru minimalnih uvjeta, dodatno opterećenih epidemiološkom situacijom. Veliko hvala roditeljima na povjerenju i poštovanju mog rada!".

Kopirati
Drag cursor here to close