Bambino kup

Mostar: Orkini članovi bogatiji za 54 medalje

'Orka' ovu plivačku sezonu lagano privodi kraju, a svakako da će centralni plivački događaj u 2019. godini u našem gradu biti III međunarodni plivački miting 'Orka-Arena Cup 2019'
Sport / Ostali sportovi | 24. 06. 2019. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom protekle subote na olimpijskom bazenu 'Otoka' održao se plivački miting 'Bambino Kup 2019' za najmlađe plivače, na kome je nastupilo 285 plivača iz 19 klubova.

Klub vodenih sportova 'Orka' iz Mostara na ovom mitingu predstavio se sa 29 plivačica i plivača, a od koji je njih pet ubilježilo svoje prve nastupe, a sljedeći plivači su sudjelovali na ovom mitingu: Petra Mandarić, Noah Mandarić, Jan Kovač, Tamara Pezer, Petra Pezer, Asja Đedović, Mak Torlo, Lea Pudar, Inea Harmandić, Nejla Ćerimagić, Jure Trubarac, Andrijana Škobić, Leon Špec, Stefan Dragić, Jakov Paradžik, Ishak Rahimić, Joško Rozić, Matko Rozić, Lovro Bagarić, Širin Alihodžić, Ajla Kulak, Mia Dužević, Danis Harmandić, Lucija Jakovljević, Filip Vizmara, Miro Ivanković, Petra Bezer, Nika Vrljić i Teodora Stanković.

Mladi mostarski plivači po tko zna koji put dokazali su da pripadaju samom vrhu bh. plivanja. U konkurenciji 19 klubova iz cijele BiH, 'Orka' iz Mostara osvojio je prvo mjesto u ukupnom plasmanu. Mladi mostarski plivači osvojili su ukupno 54 pojedinačne i štafetne medalje, od čega 27 zlatnih, 16 srebrenih i 11 brončanih medalja.

'Orka' ovu plivačku sezonu lagano privodi kraju, a svakako da će centralni plivački događaj u 2019. godini u našem gradu biti III međunarodni plivački miting 'Orka-Arena Cup 2019', koji će se održati 6.7. na Gradskom bazenu, gdje se očekuje veliki broj plivača iz cijele BiH i regije.

Iz kluba navode da su pripreme u punom jeku, te da će se istinski potruditi da zajedno sa svojim partenrima i sponzorima osiguraju vrhunski sportski događaj. Ono što je posebna karakteristika ovogodišnjeg mitinga jeste podatak da je 'Orka-Arena Cup 2019' ispred Plivačkog saveza BiH nominiran kao mitnig na kome će se promovirati FINA World Aquatics day.

Riječ je o događaju koji promovira svjetska plivačka fedreacija FINA sa sjedištem u Laussannei, a svaka država članica njih 183, dužni su delegirati jedan miting koji se održava u njihovim matičnim državama kao događaj koji će promovirati ovu aktivnost.

'Orkina' ljetna škola plivanja održava se u svojim redovnim terminima na bazenu u gradskoj banji na Musali, a sve informacije o upisu u 'Orkinu' zimsku školu plivanja mogu se dobiti na web stranici kluba orkamostar.ba i na klupskom facebook profilu, navodi se iz iz KVS 'Orka'.

Kopirati
Drag cursor here to close