Filozofski fakultet

Seminar: Profesori njemačkog jezika iz Hercegovine stručno se usavršavali

Profesorica Magdalena Ramljak istaknula je kako kvalitetan odgojno-obrazovni proces moguć jedino kada imamo educirane i kompetentne nastavnike.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 08. 2018. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seminar za profesore njemačkog jezika i različite radionice o programu stručnog usavršavanja za učitelje i nastavnike njemačkog jezika Hrecegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održan je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Organizatori ovog skupa su bili izdavačka kuća Buybook iz Sarajeva, Hueber Verlag iz Njemačke i Filozofski fakultet, priopćili su sa Filozofskog.

Profesorica Magdalena Ramljak istaknula je kako kvalitetan odgojno-obrazovni proces moguć jedino kada imamo educirane i kompetentne nastavnike.

''Jako je važno kontinuirano stručno usavršavanje, obnavljanje i dopunjavanje znanja i vještina'', kazala je Ramljak.

Sudionici seminara su kroz predavanja i radionice upoznali nove metode u oblasti podučavanja njemačkog jezika, a voditeljica seminara bila je autorica brojnih udžbenika za učenje i podučavanje njemačkog jezika, profesorica Dorothee Thommes. Profesorica je naglasila važnost učenja kroz igru.

Među preko 50 sudionika bili su profesori njemačkog jezika ne samo iz HNŽ-a nego i drugih gradova širom Hercegovine, priopćili su sa Filozofskog.

U okviru plana stručnih usavršavanja Zavoda za školstvo u suradnji s Filozofskim fakultetom SUM-a održano je stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike njemačkog jezika HNŽ-a pod temom 'Methodentraining in der Unterrichtspraxis Deutsch als Fremdsprache. Praxis-Workshop zu zentralen Themen des Deutschunterrichts und der Umsetzung des Gemeinsamen europäischen Referenzrahmens' kojeg je vodila profesorica Magdalena Ramljak.

O praktičnom načinu vrednovanja znanja govorila je profesorica Darija Glibić ispred BHDLV (Udruženje nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine), a radionicu na temu 'Förderung von Lernerautonomie' održala je Angela Bernadić ispred Goethe instituta Bosne i Hercegovine.

''Samo motiviran nastavnik može aktivno sudjelovati u pozitivnim promjenama i poboljšanjima unutar svoje učionice, pa i cjelokupnog društva'', kazala je Ramljak.

Filozofski fakultet zajedno sa svojim partnerima, Zavodom za školstvo Mostar, Udruženjem nastavnika njemačkog jezika BiH te Goteh institutom i drugim relevantnim institucijama koje su vezane za njemački i njemačko govorno područje u sljedećem razdoblju planira čitav niz događaja vezanih za njemački jezik, najvaljeno je sa Odjela za njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta SUM-a, priopćeno je sa Filozofskog.

Kopirati
Drag cursor here to close