Vijeće mladih i BEST Mostar

Vodič za studente: Najbolje lokacije za učenje u Mostaru

Većina ovih usluga je potpuno besplatna, ili se za određene institucije uplaćuje članarina na godišnjoj razini.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 01. 2019. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće mladih grada Mostara i organizacija BEST Mostar izradili studentski vodič, odnosno lokacije za učenje za mostarske studente.

Ove dvije aktivne organizacije, navode iz Vijeća, izradile su Vodič koji nastao kao njihova želja da se studentima grada Mostara ukaže na mjesta/institucije koje im pružaju prostorije za učenje.

"Studentski vodič - mjesto za učenje nastao je prvenstveno kao jedna od pogodnosti za studente koji iz raznih razloga možda i nisu u mogućnosti učiti kod svoje kuće, svojih domova. Također većina studenata kada je u mogućnosti koristi prostorije svojih fakulteta, međutim iste većinom znaju biti zauzete zbog predavanja ili vježbi. Stoga u ovom vodiču mogu pronaći nekoliko institucija koje im omogućavaju mjesto za učenje a bitno je naglasiti da neke od njih sadrže i opremu kao što je razna literatura, računala, online knjižnicu i slično što studentima stoji na raspolaganju da mogu besplatno koristiti", rekla je koordinatorica Odbora za odnose s institucijama vlasti, nevladinim organizacijama i međunarodnu suradnju, Ivana Šunjić.

Ivona Mandić članica spomenutog Odbora prva je inicirala ovu ideju te je obnašala funkciju koordinatorice ovog projekta. Ona je zbog obaveza morala napustit projekt, te je tu dužnost preuzela Asja Kljako, navode iz Vijeća.

"Cilj ovog projekta je prikazati studentima institucije u kojima pored prostorija za učenje mogu pronaći stručnu literaturu, koristiti računare te polagati tečajeve iz različitih oblasti na polju edukacije.

Većina ovih usluga je potpuno besplatna, ili se za određene institucije uplaćuje članarina na godišnjoj razini.

''U gradu Mostaru pored "Univerzitetske biblioteke" i "Sveučilišne knjižnice" , postoji još različitih institucija kao što su: "Kulturni centar Kralj Fahd", "Francuski institut", "Američki kutak" te mnogi drugi koji svakodnevno studentima nude različite pogodnosti. Pomoću ovog vodiča sada sve detaljnije informacije možete pronaći na jednom mjestu'', rekla je koordinatorica projekta "mjesto za učenje", Asja Kljako.

Kopirati
Drag cursor here to close