''Što mladi rade danas?''

Vijeće mladih: Odlična prilika mladim Mostarcima da doprinesu svom gradu

Vijeće mladih grada Mostara (VMGM), osnovano je 2010., svojim radom i omladinskom politikom ispunjava svoj zadani cilj podizanja života mladih na veću razinu, sve u skladu sa Zakonom o mladima FBiH.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 10. 2017. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće mladih grada Mostara trenutno otvara aplikacije za sve zainteresirane mlade ljude s idejama, voljom za volontiranjem i slobodnim vremenom da postanu vanjski suradnici Vijeća kroz Radnih tijela.

''Stariji imaju izreku: 'Na mladima svijet ostaje'. No, što mladi rade danas? Možda će mnogi reći da ne rade mnogo, pored svojih školskih i fakultetskih ili poslovnih obaveza, ali postoji četa mladih koja svojim radom dodatno uljepšava život ovog grada i daje jednu veću dimenziju našem društvu'', navode u priopćenju.

Vijeće mladih grada Mostara (VMGM), osnovano je 2010., svojim radom i omladinskom politikom ispunjava svoj zadani cilj podizanja života mladih na veću razinu, sve u skladu sa Zakonom o mladima FBiH.

Inače, VMGM je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija koja je osnovana na inicijativu Grada Mostara. Sačinjena je od udruga članica: Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Unija studenata Univerziteta Džemal Bijedić, Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara, Sportski savez Grada Mostara, OKC Abrašević, ELSA Mostar, AIESEC Mostar i Centar za psihološku pomoć – Sensus.

Članovi Vijeća su podijeljeni u četiri radna tijela:

- Radno tijelo za kulturu,, obrazovanje i volonterizam

- Radno tijelo za suradnju s vlastima i NVO

- Radno tijelo za ekonomiju, turizam i socijalnu zaštitu

- Radno tijelo za sport i ekologiju

Naime, Vijeće mladih grada Mostara je dosad realiziralo mnoštvo projekata, od kojih se posebno mogu istaknuti: IZBORI se za Mostar, StreetArt Festival, FIBA Streetball, Simulacija gradskog vijeća Grada Mostara, One Billion Rising.

Možete pristupiti aplikaciji preko sljedećeg linka, a za više informacija o radu Vijeća mladih Grada Mostara možete se raspitati u uredu VMGM u Ulici fra Ambre Miletića 30, u radnom vremenu od 9 do 13 sati svaki petak.

Kopirati
Drag cursor here to close