Energijski menadžeri

Trening u Mostaru: Kako uštediti energiju?

Cilj projekta je pokazati prednosti poboljšanja energijske efikasnosti u objektima javnog sektora i podržati razvoj prilagodljivih modela financiranja energijske efikasnosti.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 02. 2019. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Postojeći fond objekata nalazi se po pitanju energijskih karakteristika u jako lošem stanju i neophodno je implementirati mjere energetske efikasnosti te vratiti stanje tih objekata u neku obećavajuću razinu'', naglasila je Džana Jusufović iz kompanije Ceteor Sarajevo uoči treninga za energijske menadžere na razini javnih objekata u prostorijama Osnovne škole Ivana Gundulića u Mostaru.

''Energetsko certificiranje javnih objekata i provođenje treninga u okviru projekta implementacije mjera povećanja energetske efikasnosti u javnim objektima'' organizira ministarstvo prostornog uređenja FBiH i Implementacijska jedinica projekta Svjetske banke 'Energijska efikasnost u BiH' (BEEP) kojemu je cilj pokazati prednosti poboljšanja energijske efikasnosti u objektima javnog sektora i podržati razvoj prilagodljivih modela financiranja energijske efikasnosti. 

Foto: Bljesak.info / Trening za energijske menadžere 
Foto: Bljesak.info / Trening za energijske menadžere

''Kompanija Ceteor Sarajevo kao tehnička podrška projekta, daje jednu od tri komponente projekta, a to je educiranje sudionika, educiranje općina i županija o mjerama koje se trenutačno provode u svim županijama u Bosni i Hercegovini'', kazala je Jusufović i naglasila da su zadovoljni odazivom na ovaj projekt.

Sudionici ovog projekta su, objasnila je, predstavnici javnih objekata odnosno svi oni koji održavaju energijsko stanje objekta te predstavnici općina i županija odnosno budući energentski menadžeri. 

Foto: Bljesak.info / Trening za energijske menadžere 
Foto: Bljesak.info / Trening za energijske menadžere

Marija Jurčić, ravnateljica Osnovne škole Ivana Gundulića, nije krila zadovoljstvo ulaskom u ovaj projekt te objasnila da ovaj projekt obuhvaća zamjenu dotrajalih otvora novima, termoizolacijski sloj na ravnom krovu školske zgrade te zamjenu stare fasade na školskom objektu.

''Nadamo se da ćemo na kraju ovog projekta djelovati isto tako da uštedimo određenu količinu energenata na zadovoljstvo svih nas kao korisnika grada i županije'', rekla je ravnateljica Marija Jurčić.  

Foto: Bljesak.info / Trening za energijske menadžere

Trening se nastavlja u petak, 22. veljače u prostorijama škole.

Kopirati
Drag cursor here to close