Suradnja sa HT Eronet

Tomić: Želimo bolje povezivanje sveučilišta i gospodarskog sektora

Predsjednik Uprave HT Eronet Vilim Primorac naglasio je kako će Sveučilište u Mostaru imati uvijek potporu tog poduzeća koje je otvoreno za suradnju i zajedničke projekte.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 10. 2017. u 15:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić posjetio je u četvrtak  HT Eronet gdje ga je primio predsjednik Uprave Vilim Primorac sa suradnicima.

Tom prilikom prof. dr. Tomić je istaknuo kako je Sveučilište u Mostaru do sada imalo iznimnu suradnju s HT Eronetom te kako se nada da će se ta suradnja i nastaviti.

Ocijenio je kako je u idućem razdoblju jedan od ciljeva Sveučilišta, otvaranje prema gospodarstvu i gospodarskim subjektima te bolja povezanost i suradnja.

Govoreći o planovima, rektor Tomić je naglasio kako je suradnja između Sveučilišta i gospodarskog sektora iznimno značajna, a povezivanjem gospodarskih subjekata i akademskih institucija stvaraju se osnove za unapređivanje i poboljšanje znanja, vještina, kompetencija, a otvaraju se i brojne mogućnosti. Također, najavio je i Gospodarski forum u organizaciji Sveučilišta koji bi se trebao održati koncem studenoga.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje HT Eroneta, predsjednik Uprave tog poduzeća Vilim Primorac naglasio je kako će Sveučilište u Mostaru imati uvijek potporu HT Eroneta koji je otvoren za suradnju i zajedničke projekte.

"Nedavno je HT Eronet opremio informatički laboratorij na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, a još jedan od projekata koje pokrećemo jest besplatna Wi-Fi usluga na području kampusa, za sve studente Sveučilišta u Mostaru. Isto tako, HT Eronet ostaje otvoren za sve aktivnosti u segmentu digitalne transformacije društva, gdje vidimo i ulogu našeg Sveučilišta", kazao je Primorac.

Tijekom sastanka je dogovoreno i skorašnje potpisivanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Mostaru i HT Eroneta, čime se otvaraju brojne mogućnosti i za jednu i drugu stranu.

Kopirati
Drag cursor here to close