Studenti FSRE-a

Mostar: Predstavljeno četvrto izdanje studentskog ROBOT-a

Četvrto izdanje ovog časopisa cijenjenog među studentima i profesorima predstavljeno je danas u prostorijama Fakulteta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 01. 2019. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrto izdanje strudentskog časopisaROBOT, cijenjenog među studentima i profesorima,  zahvaljujući studentima Fakulteta strojarstva,računarstva i elektrotehnike sa Svečilišta u Mostaru, predstavljeno je danas u prostorijama Fakulteta.

Jedan od glavnih urednika časopisa ROBOT, Ljubomir Prce kazao nam je kako će časopis biti prepun zanimljivih tema za sve studente, kao i da je sretan što mu je pripala uloga urednika u ovom zahtjevnom projektu.

''Robot je studentski list Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Sveučilišta u Mostaru. Prvo izdanje časopisa izašlo je u prosincu 2014. godine, na 55. obljetnicu našeg fakulteta. Iznimna mi je čast što mi je pripala uloga da budem  urednik ovog prestižnog časopisa među studentima. Zahvalio bih se također svojim prethodnicima na iznimnoj pomoći pri realizaciji ovog projekta. Kao i na prethodnim izdanjima ROBOT-a, tako i ove godine, svi oni koji uzmu časopis u ruke naći će razne teme poput elektro-motora, automobilske industrije, škole programiranja, raznih intervjua, filmova za inženjere itd. Pozvao bih sve studente da se priključe studentskim aktivnostima i da ne budu pasivni kroz svoj akademski put“, kazao je Ljubomir.

Njegov kolega, Danijel Marojević-Glibo kao student prve godine Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike tvrdi da je ovo bio veliki izazov, te da nisu očekivali da će sudjelovanju u izdavanju četvrtog broja časopisa ROBOT biti zahtjevno.

''Želio bih prvo istaknuti da je ovo veliki izazov bio za mene i mog kolegu. Puno je truda uloženo u ovaj časopis ROBOT, čast nam je biti dio ovog projekta, jer je ovo velika stvar za nas studente. Prvi put kad smo ušli u ovo nismo očekivali da će biti ovako zahtjevno i izazovno, a s druge strane bilo je zanimljivo jer smo dosta toga naučili. Potaknuti smo novom načinu razmišljanja, i gledati život u oba smjera, a ne jednosmjerno. Želio bih se zahvaliti našim prethodnicima, kolegama sa viših godina koji su nam zaista pomogli u radu u ovom časopisu jer bez njih bi sve ovo bilo puno teže i zahtjevnije, te bih uputio zahvale svima koji su sudjelovali u ovom projektu, a pogotovo sponzorima kojih ima mnogo i bez kojih ovaj časopis ne bi ugledao svjetlo dana“, zaključio je Danijel.

 

Kopirati
Drag cursor here to close