Juan Manuel Fernández Luna

Španjolski profesor predavat će na mostarskom Sveučilištu

Fernández Luna inače je redoviti profesor Sveučilišta u Granadi, a u Mostar je stigao na poziv profesora Tomislava Volarića u sklopu međunarodne razmjene profesora i studenata
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 01. 2019. u 17:00 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesor Juan Manuel Fernández Luna iz Španjolske, predavat će na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti  (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru (SUM).

Fernández Luna inače je redoviti profesor Sveučilišta u Granadi, a u Mostar je stigao na poziv profesora Tomislava Volarića u sklopu međunarodne razmjene profesora i studenata (Erasmus+), objavljeno je na stranicama SUM-a.

"Motiv moga dolaska je upoznati Sveučilište u Mostaru i vidjeti na koji način radi vaš odjel za Informatiku. Profesor Volarić mi je dao ideju da dođem na vaše Sveučilište kada je bio u Granadi i jako mi je drago da sam prihvatio njegov poziv. Tu sam da razmijenimo iskustva i uspostavimo suradnju s vašim fakultetom. Ja sam profesor sa Sveučilišta u Granadi, a područje moga djelovanja je umjetna inteligencija. Ovdje ću biti predavač na kolegiju Umjetna inteligencija gdje je nositelj prof. Volarić ", rekao je profesor Fernández Luna.

Foto: SUM / Španjolski profesor sa mostarskim kolegama

Sveučilište u Granadi s kojega dolazi profesor, ima zaposleno 160 doktora znanosti iz područja Računarstva.

Dekan FPMOZ-a istaknuo je kako će se raditi na jačanju mobilnosti studenata i nastavnog kadra tog fakulteta.

"Izuzetno nam je drago što imamo mogućnost mobilnosti profesora i studenata s našeg fakulteta. Na tome ćemo ustrajati i nastojat ćemo da to bude šire i više. Zahvaljujem odjelu Informatike, pročelniku Brajkoviću, tajniku studija Vasiću i profesoru Volariću koji je već bio na  razmjeni u Granadi i ovo je jedini put i način da budemo usporedivi sa svjetskim i europskim sveučilištima", rekao je dekan FPMOZ-a, profesor Mario Vasilj.

Španjolski profesor na tom fakultetu će održati deset sati predavanja na temu "Information Retrieval" gdje će ponuditi studentima mogućnost razmjene, a već je dogovorena suradnja na znanstvenom polju s odjelom za informatiku, objavljeno je na stranicama SUM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close