Sveučilište u Mostaru

Rektor Tomić i ministar Kopić o studiranju u Posavini

Rektor Tomić i ministar Kopić dogovorili su okrugli stol u organizaciji ministarstva o obrazovnom sustavu u Orašju kojim će se predstaviti kvaliteta nastave, programa i samih studija u Posavini.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 06. 2018. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Menadžment Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom Zoranom Tomićem sastao se u četvrtak s ministrom prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavske županije Dragom Kopićem. 

 Sastanak je održan s ciljem uspostavljanja strateškog cilja Sveučilišta u Mostaru (SUM), razvoja prioriteta na razini kvalitete nastave, kompetencija koje se stječu na dislociranoj jedinici Sveučilišta u Posavini te se putem klauzura naglašava ostanak i opstanak Sveučilišta u Posavini, priopćio je Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru. 

 "Kompetencije, znanje i kvalitete koje stječu naši studenti u Orašju su u potpunosti iste kao i kvaliteta nastave koju dobivaju studenti u Mostaru i to je neupitno te njihove diplome isto vrijede bilo gdje u Europi", rekao je rektor Tomić. 

 Rektor Tomić i ministar Kopić dogovorili su okrugli stol u organizaciji ministarstva o obrazovnom sustavu u Orašju kojim će se predstaviti kvaliteta nastave, programa i samih studija u Posavini. 

 "Taj projekt je od suštinske važnosti iako ih neki pokušavaju diskreditirati. Ove demografske promjene bi mogle ići na ruku studentima koji ostaju u BiH na način da podignemo kvalitetu na višu razinu", objasnio je ministar Kopić te istaknuo kako je Sveučilište u Mostaru oslonac Hrvatima u Posavini. 

 Na sastanku je naglašena potreba cjeloživotnoga obrazovanja, budući da postoji veliki broj osoba koji su u radnom odnosu, a imaju potrebu za novim oblicima edukacije kroz specijalističke i magistarske studije. 

 Podsjetimo, u travnju je na sjednici Senata u Orašju utemeljen Sveučilišni centar Posavina koji će objediniti sve aktivnosti Sveučilišta u Mostaru u Orašju, a s druge strane ove godine SUM želi ponuditi nove studijske programe za tržište čime još jedanput potvrđuje opredjeljenje o strateškoj poziciji Posavine unutar kreiranja sveučilišta budućnosti, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close