Američki kutak

Radionica fotografije i vizualnih medija u Mostaru

Projekt ''Bridge of Art'' implementira Creative Shooting Team u suradnji s Američkim kutkom Mostar, a radionice u Mostaru planiraju se održati od 30.11. do 3.12. 2017.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 11. 2017. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozivaju se svi srednjoškolci da sudjeluju na radionici projekta ''Bridge of Art'' gdje mogu naučiti tehnike fotografiranja i vizualnih medija.

Američki kutak u Mostaru poziva sve koje zanimaju tehnike fotografiranja i vizualni mediji, zanimljivo je proučavati utjecaj medija na društvo i sudjelovati u grupnim diskusijama i radionicama gdje bi mogli upoznati svoje vršnjake iz Zenice i Doboja i posjetiti ih na četiri dana.

Projekt ''Bridge of Art'' implementira Creative Shooting Team u suradnji s Američkim kutkom Mostar, a radionice u Mostaru planiraju se održati od 30.11. do 3.12. 2017.

Jedini uvjet za prijavu učenika je da su spremni ugostiti jednoga vršnjaka ili vršnjakinju iz Doboja i Zenice, koji će isto tako gostoprimstvo uzvratiti prilikom posjete Zenici i Doboju.

''Navedeni program predstavlja suradnju učenika iz Zenice koji su dio Creative Shooting Teama osnovanog 2011. godine, kojima će se priključiti po 10 zainteresiranih učenika srednjih škola iz Mostara i Doboja kako bi se skupa educirali i stvarali u oblasti konceptualne fotografije i vizualnih medija'', navode u opisu programa iz Američkog kutka.

Putem predavanja učenici će se upoznati s radom Susan Sontag, Roland Barthes, Jacques Rancier, John Berger, kao i filmovima snimljenim u umjetničkoj i analitičkoj formi, nakon čega će slijediti analitički osvrt i diskusija tima. Edukacija o tehnikama korištenja fotoaparata će se odvijati na terenu ili u studiju. Svaki projekt će se javno prezentirati i o njemu konstruktivno diskutirati.

''Vjerujemo da će učenici kroz ovakav način educiranja i rada razviti osjećaj za umjetničku i konceptualnu fotografiju i kreiranje umjetničkih vizualnih materijala. Projekt podrazumijeva zajedničke trodnevne radionice u Mostaru, Doboju i Zenici te finalnu izložbu u Sarajevu. Iskoristite ovu priliku kako biste ne samo naučili tehnike fotografiranja , nego i stekli nove prijatelje i nova iskustva putujući u druge gradove'', navode u pozivu.

Više informacija možete dobiti i na broj: 036 310 919 (Američki kutak Mostar) ili na našoj FB stranici American Corner Mostar.

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete putem poveznice.

Kopirati
Drag cursor here to close