Herceg s mostarskim rektorima

Potrebna izmjena Zakona o visokom obrazovanju

Rektori su ukazali i na potrebu da se kod izdavanja odobrenja za rad novim visokoškolskim ustanovama vodi računa o standardima, kriterijima i normama koji podrazumijevaju kvalitetno visoko obrazovanje.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 03. 2019. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ulaganje u obrazovanje najbolje je investiranje za ukupni razvoj društva, stoga smo proračunska izdvajanja za visoko obrazovanje kontinuirano povećavali i ona su značajno veća nego ranijih godina'', istaknuo je premijer HNŽ-a Nevenko Herceg napominjući kako je Vlada, u cilju stvaranja boljih uvjeta obrazovanja, poduprla brojne projekte Sveučilišta i Univerziteta poput modernog opremanja učionica i laboratorija.

Tijekom današnjeg sastanka Hercega i ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta Rašida Hadžovića s rektorima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta "Džemal Bijedić" Zoranom Tomićem i Elvirom Zlomušicom ukazana je potreba za izmjenom Zakona o visokom obrazovanju koji mora ići u korak sa zakonima koji reguliraju visoko obrazovanje u razvijenim zemljama Europe i svijeta. Također je istaknuta je i potreba donošenja drugih podzakonskih akta, poglavito u svezi s priznavanjem diploma. 

Foto:PR / Heceg s mostarskim rektorima

Rektori su ukazali i na potrebu da se kod izdavanja odobrenja za rad novim visokoškolskim ustanovama vodi računa o standardima, kriterijima i normama koji podrazumijevaju kvalitetno visoko obrazovanje. Također, istaknuli su kako su oba sveučilišta podnijela zahtjev za reakreditiranje i očekuju skori završetak toga postupka.  

Ministar Hadžović je detaljnije govorio o odnosu Ministarstva i dvije javne visokoškolske ustanove ističući kako postoji dobra suradnja koja će biti nastavljena zajedničkim naporima na unapređenju kvalitete visokoga obrazovanja u Županiji, priopćeno je Vlada HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close