Mrvice ili ne?!

Nastavnici prihvatili Vladin prijedlog: Nismo zadovoljni, ali nemamo snage

''Na sjednici su se 23 škole izjasnile da prihvaćaju ovaj prijedlog, tri škole su se izjasnile protiv, odnosno da bi stupile u generalni štrajk te je velikom većinom odlučeno da se ovaj zahtjev prihvati'', rekao je to Josip Milić
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 09. 2018. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Sindikata srednjih škola, održanoj u ponedjeljak 17. rujna, velikom većinom glaosva, prihvaćen je prijedlog Vlade HNŽ kojim se nastavnicima nudi povišica u iznosu od tri puta po pet posto.

''Na sjednici su se 23 škole izjasnile da prihvaćaju ovaj prijedlog, tri škole su se izjasnile protiv, odnosno da bi stupile u generalni štrajk te je velikom većinom odlučeno da se ovaj zahtjev prihvati'', rekao je to Josip Milić predsjednik Sindikata srednjih škola koji nastavu izvode po hrvatskom planu i programu na konferenciji za medije održanoj u utorak, 18.rujna, u Mostaru.

Milić je istaknuo kako nisu zadovoljni prijedlogom Vlade HNŽ ali kako su zajedno procijenili  da je ovo trenutno maksimum koji su mogli izboriti.

''U ovim okolnostima možemo kazati da je ovaj prosvjed polučio uspjeh nakon što nam je Vlada u tri godine ponudila deset posto. Nakon dobro organiziranog prosvjeda, Vlada nas je pozvala i povećala prijedlog na 15 posto. Ljudi su procijenili da trenutno nemamo ni snage, ni da nije realno organizirati generalni štrajk i daljnje prosvjede'', rekao je Milić.

Podsjećamo, ranije su sindikati srednjih škola organizirali prosvjednu šetnju s koje su poručili kako se neće zadovoljiti mrvicama koje im Vlada i resorno ministarstvo daju nakon koje su iz ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta uputili odgovor.

''Uvjeren sam kako nema niti jednog razloga da korektni dijalog ne bude nastavljen, Pregovarački tim Vlade HNŽ poziva predstavnike sindikata da u dobroj vjeri, a na dobrobit cjelokupnog obrazovnog procesa, rješava sva otvorena pitanja, koja eventualno nisu obuhvaćena potpisanim Kolektivnim ugovorom'', rekao je ranije je Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta povodom štrajka upozorenja sindikata srednjih škola.

Kopirati
Drag cursor here to close