Informiranje osnovaca

Na Sajmu srednjih škola ove godine 22 škole i gospodarstvenici

Ove godine za osnovce, za koga se i sajam i najviše organizira održat će se u Kongresnoj dvorani u zgradi Vlade Federacije BiH, a školarci će izravno moći saznati informacije o školskim zanimanjima, projektima i izvannastavnim aktivnostima.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 04. 2018. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već sedmu godinu za redom u Mostaru se realizira projekt ''Sajam srednjih škola Grada Mostara'' gdje se predstavlja 19 javnih i tri privatne škole.

Ove godine za osnovce, za koga se i sajam i najviše organizira održat će se u  Kongresnoj dvorani u zgradi Vlade Federacije BiH, a školarci će izravno moći saznati informacije o školskim zanimanjima, projektima i izvannastavnim aktivnostima.

Organizatori sajma su: Grad Mostar i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskežupanije, u suradnji s Pedagoškim zavodom, Zavodom za školstvo, srednjim i osnovnim školama sa područja Grada Mostara, Vijećem mladih Grada Mostara i Vijećem učenika srednjih škola Grada Mostara, stoji u priopćenju.

Na sajmu će se, što do sada nije bilo da se, zajedno sa srednjim školama, a u suradnji sa Gospodarskom komorom Grada Mostara predstaviti i zainteresirane građevinske, turističko-ugostiteljske, strojarske i elektrotehničke tvrtke.

Učenici završnih razreda mostarskih osnovnih škola, u pratnji nastavnika, taj dan će posjetiti štandove srednjih škola te se informirati o ponudi Grada Mostara kada je u pitanju srednje obrazovanje. Kako bi učenici završnih razreda iz prigradskih naselja imali priliku doći na Sajam za njih je osiguran prijevoz.

Štandove škola i tvrtki, osim budućih srednjoškolaca, posjetit će financijeri, odnosno, gradonačelnik Ljubo Bešlić, ministar obrazovanja HNŽ-a Rašid Hadžović sa suradnicima, Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg sa suradnicima, predstavnici Pedagoškog zavoda, Zavoda za školstvo, Gospodarske komore Grada Mostara, predstavnik Švicarskog veleposlanstva u BiH odnosno predstavnik Programa Prilika plus,   GIZ-a, kao i direktori svih osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Mostar.

Osnovni cilj Sajma je promoviranje suradnje i komunikacije u gradu i šire, realizacija i predstavljanje javnosti zajedničkih aktivnosti profesora i učenika srednjih i osnovnih škola te zajedničko predstavljanje svih srednjih škola Grada Mostara. Osim samog sajma, u ovom projektu nalazi se niz aktivnosti za učenike, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close