Sarajevo

Mostarski studenti sudjelovali na konferenciji o digitalizaciji bh. društva

Mostarskim studentima iskustva predavača na konferenciji, koristit će u daljnjem radu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 03. 2019. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mostarski studenti na konferenciji

Članovi Kluba studenata informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovali su na konferenciji 'Digitalizacija bh. društva' u koja se u utorak održala u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu.

Na konferenciji na kojoj su, osim studenata i nevladinog sektora, sudjelovali predstavnici akademske zajednice, gospodarskog i javnog sektora, gdje je predstavljeno stanje digitalizacije i informacijsko-komunikacijske tehnologije u BiH.

Mostarskim studentima iskustva predavača na konferenciji, koristit će u daljnjem radu.

''Nama, kao studentima Informacijskih znanosti, bilo je od velikog značaja čuti mišljenja i ideje istaknutih stručnjaka iz oblasti digitalizacije, odnosno svih aspekata informacijskih znanosti, što će nam, vjerujem, koristiti u daljnjem obrazovanju i usavršavanju'', rekao je za Bljesak.info predsjednik Kluba studenata Ante Bagarić.

Ovakvi skupovi, navodi Bagarić, služe da se iskaže žurno angažiranje BiH da nešto napravi po pitanju digitalizacije, budući da se po pitanju informacijskih znanosti nalazimo na samom začelju, u usporedbi sa ostalim europskim zemalja.

Inače, prvog dana konferencije na kojemu su sudjelovali studenti, predstavljeno je 15 panela na teme Značaja digitalizacije za razvoj bh. gospodarstva, pozitivna iskustva digitalnog poslovanja po resorima te su predstavljeni Programi podrške razvoju digitalnog okruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close