UWC

Mostar domaćin prve TEDx konferencije

Događaju će prisustvovati učenici koledža i srednjih škola sa područja grada Mostara tijekom kojeg će odabrani govornici podijeliti svoje ideje sa publikom i potaknuti inspirativne diskusije.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 05. 2018. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, sa početkom u 11 sati u HD Herceg Stjepan Kosača održava se prva TEDxUWCMostar konferencija u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Događaju će prisustvovati učenici koledža i srednjih škola sa područja grada Mostara tijekom kojeg će odabrani govornici podijeliti svoje ideje sa publikom i potaknuti inspirativne diskusije. Konferencija će obuhvatiti niz interesantnih tema i ideja, a službeni jezik događaja je engleski jezik.

Govornici prve TEDxUWCMostar konferencije su:

Adam Angus Thomas, međunarodni humanitarni radnik, strojarski inžinjer i IT konzultant iz Velike Britanije; Benjamin Rhys Bowkett, lingvist; Maja Popovac, arhitektica, profesor arhitekture na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru i Merima Dervović, profesor povijesti umjetnosti i talijanskog jezika i književnosti.

TEDxUWCMostar organizira Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru na bazi ideja TED-događaja, a cilj je okupiti ideje vrijedne dijeljenja i obezbijediti platformu gdje mislioci i osobe koje prave promjenu inspiriraju jedni druge da preispitaju način na koji misle. Na TEDx događaju, TEDTalks video i zvučnici uživo potiču duboku raspravu u maloj skupini.

TED je neprofitna organizacija posvećena dijeljenju ideja, obično u formi motivirajućeg govora. Nastala je 1984. kao konferencija na kojoj je trebalo govoriti o tehnologiji, zabavi i kreativnosti, a danas pokriva gotovo sve teme, od znanosti do biznisa, i predstavlja globalni sadržaj na više od 100 jezika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close