EBEC Challenge

Lokalno inženjersko natjecanje u Mostaru

Lokalno inženjersko natjecanje EBEC Challenge u Mostaru će biti održano 21.ožujka u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 02. 2018. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Best Mostar / EBEC Challenge Mostar

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar organizira lokalno inženjersko natjecanje, EBEC Challenge Mostar, koje će se održati 21. ožujka u prostorijama INTERA Tehnološkog parka.

EBEC Challenge je najveće inženjersko natjecanje u Europi, organizirano od strane brojnih lokalnih BEST grupa, među kojima se našao i Mostar. Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije, Team design (Timski dizajn) i Case study (Studija slučaja).

Team design je jedno od najpopularnijih i najkreativnijih kategorija studentskih natjecanja, podrazumijeva rješavanje određenog inženjerskog problema konstruiranjem fizičke sprave koja vrši zadanu funkciju kao što su dizalica, katapult i letjelica. S limitiranim resursima i vremenom studenti trebaju koristiti svoje znanje i da u timu od četiri sudionika konstruiraju traženu spravu.

Napravljeni stroj testiraju pred publikom i stručnim žirijem.

Case study je druga kategorija natjecanja. Sudionici imaju zadatak da riješe tehničko-menadžerski problem koji je stvaran ili čest korporativni problem. Sudionici trebaju predvidjeti skup rješenja koji će istaknuti njihovo poznavanje problema, kao i tehnika za rješavanje takvog problema.

U Case study-u sudionici imaju mogućnost da pokažu svoje znanje, iskustvo, originalnost i da istaknu retoričke sposobnosti.

Pobjednici lokalne runde u Mostaru nastavljaju svoj put na regionalnu rundu, EBEC Challenge Balkan, u Nišu, gdje će se natjecati sa studentima iz Zagreba, Maribora, Novog Sada, Beograda, Podgorice, Skoplja i, naravno, grada domaćina, Niša.

Prijave za studente se otvaraju 5. ožujka i trajat će do 14. ožujka. Moguće je prijaviti se samostalno, pri čemu će organizatori sastaviti tim od samostalnih prijava, ili u timu od četiri člana.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 95 sveučilišta u 33 države Europe. To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja različitih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije, priopćeno je.

Organiziranjem inženjerskih natjecanja BEST Mostar teži ostvarenju jednog od osnovnih ciljeva svog djelovanja, a to je obogaćivanje procesa obrazovanja mladih inženjera i razvijanje njihovih potencijala.

Organizatori ističu kako se sva pitanja vezano za natjecanje mogu uputiti na [email protected] a redovne informacije možete pratiti na službenoj Facebook stranici BEST Mostar i Facebook događaju EBEC Challenge Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close