Prvenstvo znanosti

Lajčaku počasni doktorat u Mostaru

Nakon dodjele počasnog doktorata, Lajčak će održati predavanja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 09. 2019. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru dodijelit će titulu počasnog doktora (doctor honoris causa) Miroslavu Lajčaku, ministru vanjskih poslova Slovačke, bivšem predsjedavajućem Opće skupštine Ujedinjenih naroda i Visokom predstavniku u BiH.

Kako je objavilo mostarsko Sveučilište, ceremonija dodjele počasnog doktorata održat će se 12. rujna na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u amfiteatru Sokrat u 12.00 sati.

Nakon dodjele počasnog doktorata, Lajčak će održati predavanja.

U knjižici počasnog doktorata koja se prigodno tiska u ovakvim prilikama povjerenstvo za izbor Lajčaka istaknulo je kako je ''često naglašavao u svojim javnim istupima da je  nepravedno i licemjerno Bosnu i Hercegovinu zvati propalom državom, jer je Bosna i Hercegovina ono što je međunarodna zajednica napravila od nje''.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako Sveučilište u Mostaru izuzetno cijeni i nastojanja gospodina Lajčaka da se ljestvica vrijednosti SUM-a danas može temeljiti samo na prvenstvu znanosti, kulture i obrazovanja te da Bosna i Hercegovina može biti spašena obrazovanjem.

Kopirati
Drag cursor here to close