Preraspodjela

Herceg tvrdi: Vlada će riješiti problem viška prosvjetara

Podsjetio je da je usuglašenim kolektivnim ugovorima za osnovno i srednje obrazovanje uz ostala prava, omogućeno i povećanje plaća.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 08. 2019. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg komentirao je problem tehnološkog viška u osnovnim i srednjim školama HNŽ-a, kazavši kako će županijska vlada zajedno sa sindikatima i udrugama ravnatelja, uspješno zbrinuti i preraspodijeliti prosvjetne djelatnike u one škole gdje postoji potreba. 

''Unatoč činjenici kako je u školama HNŽ-a smanjen broj učenika, Vlada je usvojila organizacijske sheme i većim dijelom riješila taj problem. Svjesni kako samo zadovoljni prosvjetni djelatnici mogu dati maksimum u odgoju i obrazovanju novih naraštaja, uvjeren sam kako ćemo, zajedno sa sindikatima i udrugama ravnatelja, uspješno zbrinuti - preraspodijeliti prosvjetne djelatnike u one škole gdje postoji potreba'', kazao je Herceg, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

Podsjetio je da je usuglašenim kolektivnim ugovorima za osnovno i srednje obrazovanje uz ostala prava, omogućeno i povećanje plaća. 

''U ovoj godini, sukladno dogovorenom, plaća je povećana 5 posto. Naredne i godinu nakon toga plaću ćemo povećati za još po 5 posto, tako da će ukupno povećanje biti 15 posto'', dodao je. 

Kopirati
Drag cursor here to close