'UNMO Open Day'

Dan otvorenih vrata: Predstavlja se preko 50 studija mostarskog Univerziteta

Stvorene su i stvaraju se, navode, potrebne pretpostavke ka daljoj transformaciji u moderan europski univerzitet.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 06. 2020. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan otvorenih vrata (UNMO Open Day) organizira se u srijedu, 10. lipnja s početkom u 10 sati u kampusu Univerziteta “Džemal Bijedić”, priopćeno je u četvrtak iz Univerziteta.

Kako navode, bit će predstavljeno više od 50 studijskih programa na svim ciklusima studija, na kojima modernim i suvremenim metodama edukacije studenti stječu znanstvena i stručna znanja, profesionalne vještine i potrebno iskustvo.

Ove godine Univerzitet ponosno predstavlja i nove studijske programe: Kulturalni studiji i bosnistika, Mikrobiologija, Farmacija.

U 2019. godini Univerzitet je ponovo uspješno završio proces institucionalne akreditacije, što predstavlja potvrdu kvaliteta i primjenu najviših standarda u edukaciji i radu Univerziteta.

Univerzitet, tvrde, značajne napore ulaže i u razvoj infrastrukture kampusa, gdje izgradnjom i kontinuiranim održavanjem nastoji da kampus dobije nove sadržaje, prepoznatljiv i znatno ljepši izgled, po uzoru na moderne evropske univerzitetske kampuse.

Stvorene su i stvaraju se, navode, potrebne pretpostavke ka daljoj transformaciji u moderan europski univerzitet.

“Poštovani maturanti, danas svjedočite da živimo u vremenu kada nauka potiče veoma brzi tehnički i tehnološki razvoj, odnosno privredni napredak i poboljšanje standarda, ali s druge strane, u svakom slučaju taj razvoj nije potreban i dovoljan preduvjet da nas učini boljim ljudima. Teško je zamisliti život bez knjige. Zato vam ovom prilikom sugeriramo da nastavite školovanje, postanete bolji ljudi - ugledni građani na ponos svoje porodice i društva, osobnosti sa izraženom empatijom i altruizmom. Sigurni smo da ćete u okviru bogate ponude studijskih programa Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru pronaći studijski program po vašoj želji. Radujemo se druženju u okviru Dana otvorenih vrata”, poručuju sa Univerziteta.

Kopirati
Drag cursor here to close