Trendovi

Mostar je domaćin prvom simpoziju o kineziterapiji

"Pristupili smo u kontakt s Daruvarskim toplicama, koje su u Hrvatskoj jedne od najpoznatijih kuća za oporavak sportaša te su oni danas ovdje u punom sastavu s najboljim fizioterapeutima i liječnicima", kazao je Ćorluka.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 04. 2018. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru i Daruvarske toplice organizatori su Prvog međunarodnog simpozija pod nazivom 'Kineziterapija u sportu, edukaciji i rehabilitaciji'.

Simpozij je otvoren u petak u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (SUM), a trajat će i tijekom subote. Simpozij je organiziran s ciljem približavanja Kineziterapije kao grane kineziologije i fizikalne medicine u rehabilitaciji, sportu i edukaciji.

Prof. dr. sc. Marin Ćorluka, prodekan za nastavu Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti SUM je rekao kako je simpozij organiziran s ciljem da studentima približe najmodernije trendove oporavka sportaša i rekreativaca.

"Pristupili smo u kontakt s Daruvarskim toplicama, koje su u Hrvatskoj jedne od najpoznatijih kuća za oporavak sportaša te su oni danas ovdje u punom sastavu s najboljim fizioterapeutima i liječnicima", kazao je Ćorluka.

Tematska područja koja će biti obrađena tijekom simpozija su:
1. Kineziterapija u rehabilitaciji koljena, deformiteta kralježnice i lumbo-sakralnog sindroma;
2. Kineziterapija u edukaciji;
3. Kineziterapija u sportu;
4. Mentalni trening u rehabilitaciji.

Prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru izrazio je zadovoljstvo velikim brojem prisutnih, istaknuvši da je to dokaz pravog sustava.

"Studenti su željni znanja, a profesori sposobni dizajnirati nešto što danas nazivamo 'Prvi međunarodni simpozij'. Ovdje su tri vrijednosti ako bi ga raščlanili metodom ključnih riječi: on je prvi, a prvi je najvažniji. Put oko svijeta počinje prvim korakom. On je međunarodni i on će se nastaviti te vam čestitam na tom futuru", kazao je između ostaloga Tomić.

Tijekom prvog dana simpozija održana je i promocija knjige prof.dr.sc. Duška Bjelice 'Bio-Bibliografija'. Drugi dan ovog bitnog događaja će biti održan na Fakultetu prirodoslovno- matematičkih i odgojnih znanosti u kampusu u Rodoču s početkom u 9 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close