Odlična suradnja sa menadžmentom

AUDIO | Izabrano novo rukovodstvo Unije studenata

Pajić je istaknuo vrlo dobru suradnju sa menadžmentom Univerziteta 'Džemal Bijedić', kako sa rektorom, tako i sa prorektorima.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 01. 2019. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru u srijedu je održana izborna sjednica Skupštine Unije studenata te visokoškolske ustanove, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, te su razmatrani planovi djelovanja u prošloj i za ovu godinu.

Novoizabrani predsjednik Unije studenata Džani Pajić, koji je i ranije obnašao funkciju predsjednika Unije studenata, kazao je za Bljesak.info kako je shodno rezultatima studentskih izbora iz studenog prošle godine izabrano 34 člana Skupštine, po četiri iz svake organizacijske jedinice, te dva člana iz Studentskog centra.

"Skupština je jednoglasno donijela najznačajniju odluku, a to je novi saziv ovog tijela. Mene su izabrali za predsjednika, Amar Lavić (Mašinski fakultet) potpredsjednik, te članovi Muamer Opardija (Agromediteranski fakultet), Adnan Ćoković (Ekonomski fakultet), Mehmed Proho (Građevinski fakultet), Adelisa Čaluk (Studentski centar), Ajla Sinanović (Nastavnički fakultet), Nedim Hondo (Fakultet informacijskih tehnologija), Harun Isić (Pravni fakultet), Mirza Čamo (Fakultet humanističkih nauka) i Enes Čajdo (Mašinski fakultet)", kazao je Pajić.

Prije samog početka Izborne sjednice, zastupnicima studenata svih godina, sa svih organizacijskih jedinica na Univerzitetu, obratio se prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr. Senad Rahimić.

"Doneseni su neki krucijalni zaključci koji će biti upućeni rukovodstvu Univerziteta, a jedna od važnijih odluka je odluka o pravno - financijskoj situaciji u Uniji studenata, te bismo voljeli postati organizacijska jedinica ove visokoškolske ustanove i nadamo se da će odluke koje smo donijeli biti ispoštovane koliko - toliko od strane Univerziteta", istaknuo je Pajić za Bljesak.info.

Pajić je istaknuo vrlo dobru suradnju sa menadžmentom Univerziteta 'Džemal Bijedić', kako sa rektorom, tako i sa prorektorima.

Foto: Bljesak.info / Detalj sa sjednice Skupštine

"Bila mi je čast da prisustvujem današnjoj sjednici Unije studenata. U narednom periodu nastojat ćemo da kroz novi statut poziciju Unije studenata dovedemo u optimalnu varijantu gdje do sada nije riješen njihov pravni status, osobito financijski aspekt.

Ovom prilikom naglašavam da sa njima imamo jako dobru suradnju, te očekujemo od novog saziva Unije jedan novi val pozitivne energije i da doprinesu daljem akademskom razvoju, kao i da postanu bolji ljudi. U tom pogledu imat će jaku podršku kako od rektora, tako i od cijelog menadžmenta Univerziteta", istaknuo je Raimić za Bljesak.info.

Na dnevnom redu našla su se goruća pitanja vezana za studentsku problematiku, formiranje Fonda solidarnosti Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru namijenjenog stipendiranju najugroženijih kategorija studenata tog Univerziteta, analiza rada fakultetskih asocijacija studenata.

UnijA studenata pozdravila je osnivanje Studentske konferencije Federacije BiH, donijela Odluku o pristupanju Unije studenata Studentskoj konferenciji FBiH, te ovlastila predsjednika Unije studenata da pregovara sa drugim studentskim organizacijama javnih univerziteta u FBiH o osnivanju krovne studentske organizacije u FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close