BiH - Crna Gora

Info dan u Mostaru: Drugi poziv za prekogranične projekte

Povod Info danu jest objava Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.
Gospodarstvo / Novac | 18. 12. 2018. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Info dan, u organizaciji Direkcije za europske integracije Bosne i Hercegovine i Ureda za europske integracije Crne Gore, kao operativne strukture za provođenje IPA prekograničnog programa dvije države, u suradnji sa Delegacijom Europske unije u BiH i uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva Programa, održan je u utorak 18. prosinca u Mostaru.

Povod Info danu jest objava Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020.

Foto: Bljesak.info / Info dan u Mostaru

''Ovaj poziv je objavljen za iznos od oko 4,4 milijuna eura, a pozivaju se svi potencijalni podnositelji projektnih prijedloga da podnesu svoje projekte do 25.siječnja 2019.godine. Uvjeti su da projekti doprinose prekograničnoj suradnji i jačanju socioekonomskog razvoja prekograničnog područja, kao i da tretiraju problematiku iz oblasti okoliša koji je pobliže određen pozivom i oblasti turizma'', rekla je to Edera Biković ispred Delegacije EU u BiH.

Biković je sitaknula kako se program prekogranične suradnje BiH - Crna Gora realizira niz godina, a ovo je drugi ciklus programa za razdoblje 2014.- 2020.

Foto: Bljesak.info / Info dan u Mostaru

''U prvom ciklusu realizirano je preko 40 zajedničkih projekata između ove dvije zemlje, ovo je drugi poziv u tekućem ciklusu i planiran je još jedan poziv se nadamo još većem broju projekata'', naglasila je Biković.

Nakon Mostara, Info dan će bit održan u Nikšiću.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close