Problemi s čistoćom

Bešlić će angažirati dodatne ljude da čiste Mostar

Grad Mostar poziva sve sugrađanke i sugrađane da podrže nastojanja Gradske uprave za podizanjem razine čistoće grada
Gospodarstvo / Novac | 06. 12. 2017. u 15:45 Bljesak.info
Kopirati
Foto: Bljesak.info / Gradonačelnik Bešlić u akciji 'Uljepšajmo naš grad' 2013. godine

Zbog problema s čistoćom Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić donio je Odluku kojom se na rok od 30 dana angažiraju dodatne osobe kroz službu Civilne zaštite Grada Mostara u cilju podizanja razine čistoće javnih površina.

''Zbog dugotrajnih problema s čistoćom grada, o čemu su mediji često pisali a građani se žale, uzrokovanom između ostalog zbog nedovoljnog broja uposlenih na održavanju čistoće u javnim komunalnim gradskim poduzećima te velikih količina smeća u pojedinim dijelovima grada kao i prijetnji od pojave većeg broja glodavaca, izbijanja i širenja zaraze,  gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić donio je Odluku kojom se na rok od 30 dana angažiraju dodatne osobe kroz službu Civilne zaštite Grada Mostara u cilju podizanja razine čistoće javnih površina'', navedeno je u priopćenju Grada Mostara.

Gradonačelnik je napomenuo javnost  kako svojim dosadašnjim angažmanom javna komunalna poduzeća nisu pokazala da su u stanju ispuniti postavljene zadatke u pogledu održavanja čistoće javnih gradskih površina.

''Grad je ljetos putem javnih poduzeća bio primoran angažirati dodatni broj čistača, a što se pokazalo opravdanim,  jer je postignut odgovarajući napredak na polju čistoće, ali ne onoliki koliko se očekivalo. Budući da javna komunalna poduzeća u svojoj strukturi zaposlenih imaju nedovoljan broj, prema  potrebama, zaposlenih angažiranih izravno na samom održavanju javnih površina, planirana sredstva iz proračuna namijenjena izravno za tu svrhu nisu u potpunosti utrošena. Shodno tome smo angažirali civilnu zaštitu, i navedena sredstva preraspodijelili na ljude koji će izvršiti navedenu zadaću i biti plaćeni prema izvršenoj usluzi'', navdeno je u priopćenju iz Grada Mostara.

Iz Gradske uprave smatraju opravdanim i svrsishodnim angažiranje dodatnog broja ljudi angažiranih na čišćenju grada, a sve u cilju povećanja razine čistoće.

''Ovim putem pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da podrže nastojanja Gradske uprave za podizanjem razine čistoće grada, a ujedno poštujući i pridržavajući se Odluke Gradskog vijeća o komunalnom redu'', navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.