Prvi dojmovi Jakirovića

Za Mostar me veže puno uspomena, ovdje sam provodio ljeta, igrao mali nogomet...

Novi trener Zrinjskog Sergej Jakirović govorio o ambicijama, o tome gdje se mora pojačati i što navijači mogu očekivati od ekipe.
Sport / Nogomet | 13. 01. 2021. u 16:27 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jakirović je službeno potpisao ugovor, porazgovarao s ljudima iz kluba, a u petak će se upoznati i sa svim igračima.

"Prvi dojmovi su odlični, sve je jako pozitivno, a to mi je kao treneru jako važno. Samim time što sam od 28. prosinca, kada je HŠK Zrinjski objavio da sam njihov novi trener, dobio sam jako poruka podrške i puno pohvala na klub, to mi govori da sam došao u veliki klub", rekao je Jakirović za Zrinjski TV te nastavio:

"Klub sa 115 godina duge tradicije, koji uvijek stremi najvišim ciljevima i koji je od formiranja Premijer lige najuspješniji klub. Sve to govori gdje sam došao. Ali i bez toga znam puno o Zrinjskom, pratio sam Zrinjski godinama, znam dosta igrača koji su igrali ovdje, a s nekima sam i sam igrao".

Jakirović je rođen u Mostaru prije 44 godine, a iako je odrastao u Metkoviću, gdje je kao trener radio njegov otac, Sergej je često boravio u Mostaru. 

“Tu sam provodio ljetne praznike, ljeti sam minimalno mjesec dana znao boraviti ovdje, kod strica na Panjevini ili kod djeda i bake na Bjelušinama. Bio sam davno na turniru mahala kada se pravila selekcija, a prije 20 godina sam igrao mali nogomet za Karaku… Puno toga me veže za ovaj grad”.

Sada ga čeka puno posla jer je dobio momčad koja je podbacila u ligi u tekućoj sezoni, ali koja je u europskim utakmicama pokazala da ima kvalitetu.

“Imamo 28 igrača pod ugovorom, lako je precrtati bilo kog, ali prema svima njima imamo obaveze. Zato ću iskoristiti prvi tjedan priprema da razgovaram sa svima, da vidim koliko tko može, jer možda nas netko iznenadi. Ipak, svestan sam da se moramo pojačati na stoperskim pozicijama i moramo dovesti jednog igrača u vezi koji može napaviti višak. Također, krila moraju puno bolje. Namjera mi je dovesti igrače koji će na postojeći kadar napraviti razliku”.

Njegov službeni debi 27. veljače protiv Krupe vjerojatno uživo neće gledati navijači, ali imao je i poruku navijačima. 

“Vjerujem da bi svaki navijač bio zadovoljan ako vidi da igrači daju maksimum. Uvjeren sam da kada igrači daju sve od sebe, da im onda ni rezultat nitko ne spočitava. Vjerujem da će navijači stati iza nas i siguran sam u njihovu pozitivnu energiju”, zaključio je novi šef struke Zrinjskog. 




Kopirati
Drag cursor here to close