Kup BiH

Velkoski sjajnim pogotkom odveo Sarajevo u osminu finala

Nakon 90 minute sportske borbe, u odličnoj atmosferi, gosti su slavili pobjedu rezultatom 1:0. Strijelac gola bio je Velkoski u 58. minuti.
Sport / Nogomet | 19. 09. 2018. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Mostaru, na Stadionu Rođeni odigrana utakmica 1/16 finala Kupa BiH između FK Velež i FK Sarajevo. 

 Rođeni su u prvom poluvremenu bili potpuno ravnopravan protivnik, a u nekim trenutcima puno opasniji i konkretniji. Prvi na utakmici je probao Halilović, Bobić bez većih problema zaustavlja. Nakon toga, Ovčina i Biševac su pokušali uposliti Fajića, ali obrana Sarajeva reagira u zadnji trenutak. Rahmanović je uzvratio, bez promjene rezultata.

Drugi dio prvog poluvremena u potpunosti je pripalo Veležu, koji su bili konkretniji i više prijetili golu protivnika. U 21. minuti Fajić proba glavom, Džafić brani. Svoj udarac probao je i Lucas, lopta ide preko gola. U 32. minuti Behram odlično šutira, ali Džafić još bolje brani.

U 39. minuti, trener Rahimić radi prvu izmjenu. Umjesto Lucasa, koji je pokazivao male znake nervoze, ulazi Vehabović. Kod gostiju opet Rahmanović pokušava zaprijetiti, ali Bobić dobro izlazi sa svog gola i onemogućava Rahmanovića da dobro šutira. Tako se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju bez izmjena, dok kod gostiju u igru ulazi Ahmetović umjesto Handžića. U 54. minuti Fajić je oprobao svoj udarac lijevom nogom, ali golman Džafić brani. Ipak, individualna kvaliteta Krste Velkoskog je u 58. minuti donijela vodstvo Sarajevu od 1-0. Zvonić glavom pokušava da izbije loptu iz 16-erca, na koju natrčava Velkoski i volej udarcem matira Bobića.

Trener Rahimić je vrlo brzo reagirao sa izmjenom, pa je Brandao ušao umjesto Mujezinovića u 64. minuti. Prije toga, Ahmetović je šutirao, Bobić brani. Rođeni su u 67. minuti zaprijetili nakon kornera Vehabovića, kada je Zvonić glavom dodao Brandau, čiji udarac odlazi preko gola. Treća izmjena u Veležu je izvršena u 70. minuti kada je Cvijanović zamjenio Ovčinu.

U 71. minuti Brandao je oduzeo loptu Hebiboviću, nakon čega je pokušao uposliti Fajića, ali Mujakić dobro reaguira i izbacuje u korner, nakon kojeg nema promjene rezultata. U 85. minuti probao je Vehabović iz slobodnog udarca, ali golman Džafić dobro intervenira. Gosti su zaprijetili preko Tatara, ali Bobić na pravom mjestu.

U 90. minuti Kuduzović je dobio crveni karton nakon jednog skok duela, nakon čega je vrlo brzo sudija odsvirao kraj utakmice. Sarajevo ide u 1/8 finala Kupa BiH.

Navijači su igrače Veleža pozdravili velikim aplauzom, čime su ih nagradili za veliku borbenost. 

Kopirati
Drag cursor here to close