Prva liga FBiH

Velež u Jajcu bez prava na pogrešku

Samo pobjedom u današnjem susretu protiv Metalleghea, Velež može ostati tu gdje je.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2019. u 09:50 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam kola je ostalo do kraja u Prvoj ligi Federacije BiH. Velež je već jako dugo na vrhu ljestvice, ali u završnicu, kako stvari stoje, ulazi s vrlo malom bodovnom prednošću.

Preciznije, Velež je jako puno izgubio u proljetnom dijelu prvenstva, šest bodova na gostovanjima u Goraždu i Gradačcu pa je nakon propuštene prilike na Otoci ostao tek na jednom bodu prednosti u odnosu na Olimpik. To znači da ako se stvari budu razvijale kao što i jesu u dosadašnjih sedam kola, onda Velež više nema pravo na pogrešku.

Samo pobjedom u današnjem susretu protiv Metalleghea, Velež može ostati tu gdje je. A do pobjede sigurno neće doći lako jer protiv sebe za protivnika ima momčad koja je poprilično iskusna, koja se bori za ostanak i koja je od posljednjih pet utakmica dobila četiri, na domaćem terenu je nanizala pet pobjeda zaredom.

Od srijede je nakon odluke Disciplinskog povjerenstva Nogometnog saveza Federacije BiH postalo jasno kako će do kraja sezone s klupe Velež voditi prvi pomoćnik Mustafa Kodro, s obzirom na to da je šef struke Ibro Rahimić kažnjen četiri mjeseca. Što se tiče igračkog kadra, dobru informaciju kako napokon Brazilac Marques ima pravo nastupa je pokvarila druga koja kaže kako danas u sastavu neće biti Nusmira Fajića - uvjerljivo prvog strijelca lige.

''Bez obzira na posljednje rezultate i događanja, atmosfera u momčadi je odlična. Tijekom tjedna smo odlično radili i spremni dočekujemo susret u Jajcu. Momčad Metalleghea igra dosta dobro ovog proljeća, bore se za ostanak i sigurno nam neće biti lako, ali mi smo spremni za nova iskušenja. U subotu se nadam i velikoj potpori naših vjernih navijača, vjerujem da će kao i opet biti naš dvanaesti igrač i da će nas odvesti do vrijedne pobjede'', mišljenja je Mehmed Ćosić koji je u pojedinim susretima ovog proljeća igrao na boku, iako je po vokaciji defanzivni vezni.

U siječnju 2019. momčad Metalleghea je preuzeo Salim Duraković koji je svakako zaslužan za rezultate svoje momčadi u proljetnom dijelu. Duraković vjeruje da će njegovi igrači danas nastaviti dobru seriju na domaćem terenu.

''U jesenjem dijelu smo odigrali 0:0, upoznali smo kroz taj susret Velež, znamo sve njihove prednosti, ali i mane. Mi smo se spremali za ovu utakmicu, u goste nam dolazi momčad koja je prva na ljestvici, dok smo mi u borbi za ostanak. Očekujem jednu tvrdu i tešku utakmicu i nadam se dobrom rezultatu'', kazao je Duraković.

Pored utakmice u Jajcu, koja će svakako biti u središtu pozornosti, u subotnjem terminu od 16:00 sati igra se njih još šest. Borba za ostanak je također više nego zanimljiva.

U opasnoj zoni su, pored Metalleghea, Igman, Čapljina, Slaven i Vitez u razmaku od tri boda. Danas imamo vrlo zanimljiv međusobni susret Igmana i Čapljine u Konjicu.

Slaven gostuje u Kaknju, dok je Vitez domaćin Jedinstvu. Preostali susreti Zvijezda - Novi Travnik, Orašje - TOŠK te Goražde - Bosna Visoko sigurno nemaju takvu težinu, iako je recimo momčad Goražda ima tek bod više od Metalleghea. Glavni konkurent Veleža, Olimpik svoju utakmicu igra u nedjelju protiv Bratstva na Otoci.

Kopirati
Drag cursor here to close