Derbi u Mostaru

Velež protiv Širokog traži prvu pobjedu

Izuzetno se dobro poznaju, jer su sada već po nekoj tradiciji tijekom pripremnog perioda igrali kontrolne utakmice bez obzira na to što je Velež posljednjih sezona bio prvoligaš.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2019. u 12:17 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri sezone pauze, ponovo će se za prvenstvene bodove boriti Velež i Široki Brijeg.  Niti jedna momčad nije krenula u prvenstvo onako kako je očekivala.

Široki Brijeg je smijenio trenera nakon jednog kola, Velež nakon tri. Izuzetno se dobro poznaju, jer su sada već po nekoj tradiciji tijekom pripremnog perioda igrali kontrolne utakmice bez obzira na to što je Velež posljednjih sezona bio prvoligaš. Samo u ovoj godini su igrali dva puta.

Jednom u veljači, slavio je Široki Brijeg, drugi put Velež u lipnju. Ipak, to su bile kontrolne utakmice, posljednja prvenstvena u Vrapčićima je bila 12. ožujka 2016. godine, Široki Brijeg je u tom susretu slavio 3:0. Brojke su na strani Širokog Brijega,   jer Velež ima u zadnjih deset utakmica tek jednu pobjedu, onu iz sezone 2014/15 kada je Velež slavio golom Jankovića.

''Kontrolne utakmice koje smo igrali nisu mjerilo, prvenstvene utakmice su nešto novo. Bodovi su važni i njima i nama. Gledali smo utakmice Veleža, mislim da su po prikazanom zaslužili više od jednog boda, ali isto možemo reći za nas.  Mi nećemo previše mijenjati, momčad koja dobro igre se ne mijenja. Vjerujem da možemo uz dobru igru do pozitivnog rezultata prije serije teških utakmica koje nas čekaju'', kaže Denis Ćorić koji je igrao protiv Veleža i koji momčad iz Mostara izuzetno poštuje.

Velež je u četiri kola osvojio bod, pa danas nema velikog izbora, samo pobjedom momčad može napokon "prodisati". Opet najavljivati pobjedu kontra Širokog Brijega je poprilično hrabro, iako naravno Rođeni imaju svoje adute. Puno toga su promašili u prethodne četiri utakmice, pa navijači vjeruju da bi napokon napadači trebali proraditi.

''Sigurno je da nas čeka teška utakmica, Široki ima opasnu trojku Ćorić - Jović – Bagarić , ostatak ekipe koji dobro rade. Jako su opasni iz tranzicije, mi moramo biti jako oprezni u tim situacijama, nakon izgubljene lopte, moramo se brzo vraćati. I sada je moguće da napravimo jednu ili dvije izmjene u odnosu na Tušanj. I dalje su nam povrijeđeni Ovčina i Cvijanović, probali smo sa Sinanom Samardžićem, ali nismo dobili tu probojnost po boku. Vasko Kalezić ima pravo nastupa i on konkurira za Široki Brijeg'', kaže Feđa Dudić koji će u današnjem susretu debitirati pred navijačima Veleža na domaćem terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close