Trener Zrinjskog uoči hercegovačkog derbija

Slišković: Pobjedom bi ostali u vrhu, ali nešto se pita i Široki

Aktualni prvak na svom stadionu u hercegovačkom derbiju dočekuje Široki, a trener Slišković iznimno respektira protivnika.
Sport / Nogomet | 14. 09. 2018. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tri pobjede u nizu iza nas imaju veliki značaj, nakon početne krize ponovno smo u igri, na par vodova od vodećeg. Utakmica protiv Širokog ima ogroman značaj u ovom trenutku. Pobjedom bi ostali u vrhu. Ova utakmica sutra je značajna i za nas i za goste koji su promjenom trenera iskazali želju da prodrmaju ekipu iz monotonije i subotnja utakmica bit će teška za nas bez obzira što mo mi u boljoj formi od njih. Oni su po tradiciji opasan protivnik i po tradiciji u Mostaru igraju kvalitetno'', izjavio je trener Zrinjskog Blaž Slišković na konferenciji za medije uoči 51. hercegovačkog derbija.

''Plemiće'' nakon derbija očekuje veliki broj domaćih utakmica, a prije toga šesnaestina finala Kupa BiH u Tuzli protiv Tuzle City te teško gostovanje u Bijeljini kod Radnika.

''Osvježili smo ekipu kroz ovo razdoblje od 15 dana, radili da održimo igrače na razini, ne da ih premorimo. Vjerujem da ćemo trkački odigrati korektno, a i kvalitetno, a naravno pita se nešto i Široki, tj. kako će oni odigrati'', kazao je Baka te nastavio:

''Širokom su otišli neki važni igrači, ali oni su opet u vrhu. Imaju problem u realizaciji, dali su malo golova, ali malo i primili. Jedna čvrsta ekipa koja neće dozvoliti veliki broj prilika i bez obzira na promjene u igračkom kadru opet su sastavili dobru momčad. Uhvatila ih je kriza koja ne zaobiđe ni jednu ekipu, kriza koja uhvati u nekim trenutcima svaku momčad na svijetu.

Ima tu nekoliko sjajnih pojedinaca, mlade igrače koji imaju ambiciju da se dokažu. Ni u jednom trenu ne smijemo podcijeniti Široki, dapače. Vjerujem da će dolaskom novog trenera biti dosta agresivniji, posebno u zadnjoj liniji. Morat ćemo biti oprezni posebno u prvih 15, 20 minuta gdje očekujem da će oni zaigrati presing i da će praviti pritisak na našu zadnju liniju'', komentirao je Slišković subotnjeg protivnika.

Na kraju konferencije dotaknuo se i stanja u svojoj momčadi.

''Imamo sedam stranaca s Veselinovićem. Nekada zbog ovog pravila s U-21 igračima sam primoran u igri imati i Stanića i Markovića, normalno je da moram rotirati. Svi igrači će dobivati prilike do zimske stanke da pokažu što i koliko mogu. Odnosit ću se isto prema svima, od kapetana Stojkića, do najmlađeg Kristijana Stanića. Mislim da su i igrači shvatili da neće biti u prvih 11 ako to nisu treningom zaslužili. Na meni je da pronađem 13, 14 igrača na koje se mogu osloniti u svakom trenutku.

Što se tiče Veselinovića on još nema pravo nastupa, a i da ima ne bi konkurirao jer još nije na razini da može igrati našu ligu. Šteta što se Šovšić teže ozlijedio na jučerašnjem treningu. U pitanju je čini mi se ozljeda lista. Taman se bio podigao i računao sam sutra na njega, no što je tu je, idemo s onim koji su spremni za sutrašnju utakmicu'', zaključio je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

51. hercegovački derbi, koji se igra u sklopu 9. kola Premijer lige BiH, na rasporedu je u subotu u 20:00 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close