Plemići osam u nizu

Savić ostao bez dva zuba, Zrinjski želi s rekordom na pauzu

Pobjedom protiv Posušja Zrinjski je izjednačio klupski rekord s osam uzastopnih pobjeda.
Sport / Nogomet | 27. 11. 2021. u 18:33 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je s 3:1 svladao Posušje i tako otišao na plus 13 prije kompletiranja kola. Reklo bi se da je to bila rutinska pobjeda, no s obzirom na uvjete domaćin se morao pomučiti.
 
"Bila je teška utakmica najviše zbog terena, pa je usljed toga bilo puno grešaka, netočnih dodavanja. To je stvaralo problem pogotovo nama koji pokušavamo doći brzo do gola, no ni Posušje nije bezazlena ekipa. Htjeli smo ih načeti iz prekida i u tome smo uspjeli, a onda smo drugo poluvrijeme otvorili fenomenalnom akcijom. Primili smo gol u situaciji koja nam se nije smjela dogoditi i vidim da je dečkima krivo zbog primljenog gola, a to je dobro", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.
 
Video: Zrinjski - Posušje 3:1
 
Tom pobjedom Plemići su izjednačili rekord iz sezone 2013./2014. kada su zadnji put imali osam pobjeda u nizu, ali sada imaju priliku i srušiti rekord jer u idućem kolu opet igraju na svom terenu i to protiv Leotara.
 
"Pokušat ćemo doći do devet pobjeda i probat se time oprostiti od navijača za ovu godinu. Znam da je rekord 12 u Premijer ligi, ali pomalo... Jedino me brinu uvjeti terena koji nisu nogometni", dodao je Jakirović.
 
Po takvom terenu trojica igrača Zrinjskog izašla su ranije zbog ozljeda.
 
"Jukić i Juranović dobili su udarce u zglob i djeluje da nije strašno. Saviću su otišla dva zuba i tek sad sam doznao, jer nije mi rekao. Kada je izlazio kazao mi je samo da mu je stradala usna", zaključio je Jakirović.
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close