Zrinjski - Velež 3:1

Nemanja Bilbija hat-trickom odlučio mostarski derbi

Pod Bijelim brijegom odigran je drugi ovosezonski, 36. ukupno, mostarski derbi u službenim utakmicama Zrinjskog i Veleža.
Sport / Nogomet | 31. 10. 2020. u 18:45 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je mostarski derbi u boljem raspoloženju dočekao Velež, Zrinjski je bio pod imperativom pobjede, ali su Plemići nadvladali pritisak i uspjeli doći do važne, te iznenađujuće uvjerljive pobjede.

Zrinjski je prekinuo seriju od dva uzastopna prvenstva poraza, ali i dva vezana poraza u derbijima s Veležom, 3:1 pobjedom na svom terenu i s tri gola sjajnog Nemanje Bilbije.

Momčad Mladena Žižovića, koji je nakon što je prebolovao koronu ponovno stajao pored aut-linije, došla je do nova tri boda, pa će raspoloženije dočekati novi derbi, zaostali sa Širokim Brijegom.

Bljesak.info / Nemanja Bilbija prvo ime derbija

Prvu pravu priliku na derbiju imao je Velež, Obren Cvijanović je šutirao iz okreta s ruba šesnaesterca, a Brkić je loptu izbacio u korner. 

 Samo par minuta poslije Zrinjski je poveo i to više zahvaljujući pogrešci gostiju. Novopečeni reprezentativac Samir Zeljković prvo je izgubio loptu od Miloša Filipovića, a onda ga i srušio na desnoj strani šesnaesterca, a sudac Peljto pokazao je na bijelu točku. Jedanaesterac je sigurno izveo Nemanja Bilbija.

Bljesak.info / Adnan Bobić kod penala nije imao šanse

Nakon gola Zrinjski se povukao i sve do odmora Velež je bio dominantnija momčad, a to što je domaćin otišao na odmor s prednošću može zahvaliti Brkiću koji je bravurozno obranio udarac glavom Nemanja Anđušić.

Ipak, čim se krenulo u drugi dio Zrinjski je udvostručio vodstvo. Igrala se 51. minuta kada je Josip Ivančić ubacio, a najbolji igrač domaćih Bilbija glavom pogađa za 2:0. 

U 55. minuti Anđušić udarcem glavom pogađa gredu, doduše gornji dio, a u 59. minuti Bilbija rješava pitanje pobjednika. Ivančić je ponovno bio asistent, a nakon što mu je Bobić prvi put obranio udarac, Bilbija iz drugog pokušaja postiže hat-trick.

Deset minuta prije kraja i Velež je dobio penal. Skrivio ga je Josip Ćorluka, oborivši Radovića, a siguran strijelac bio je Fejsal Mulić.

 Zrinjski je u samoj zaršnici mogao i do četvrtog gola, no udarac Anesa Mašića uzdrmao je gredu.

Bljesak.info / Obren Cvijanović i Tomislav Barbarić
Bljesak.info / Plemići slave vodeći gol
Bljesak.info / Adnan Bobić nemoćno prati loptu u mrežu
Kopirati
Drag cursor here to close