Velež slavio nakon više od 5 godina

Gradski derbi: Tvrdo, čvrsto, Zvonić...

Velež je pobijedio, Zrinjski izgubio, prvenstvo ide dalje. Kolikog i kakvog traga je ostavio na jednoj odnosno drugoj momčadi pokazat će naredne utakmice.
Sport / Nogomet | 20. 10. 2019. u 11:41 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U susretu 13. kola nogometne Premijer lige BiH Velež je na svom terenu pobijedio Zrinjski rezultatom 1:0.

Većim dijelom je derbi bio negledljiv. Čvrsto, tvrdo, malo pravih prilika. I ono što su uspjeli stvoriti jedni i drugi, golmani bi obranili, pa se činilo kako nula postaje najrealnija opcija prije nego što utakmica završi u arhivi u podgrupi jedne od nezanimljivijih. Kako se i očekivalo, velika borba se vodila u sredini terena.

Uspjeli su u veznom redu nogometaši Zrinjskog prvi staviti loptu pod svoje, pa je i sam Dudić nakon utakmice priznao kako se njegova momčad našla u problemima, posebno u prvom dijelu.

Međutim, ni Zrinjski se nije naigrao. Vrlo malo i skoro nikako nije bilo pravih upotrebljivih lopti za napadače. Očito je da je još jednom težina derbija učinila svoje, rizika na jednoj odnosno drugoj strani nije ni bilo. A kada imate na terenu jednu takvu utakmicu, onda se vratimo na početak one priče kako jedan detalj, jedna greška može odlučiti pobjednika.

I opet malo tko je mogao očekivati da će se baš na ovaj način stvari raspleti do kraja. A valjda je tako u nogometu, sportu uopće. Jer Velež je prije gradskoj derbija odigrao neke puno bolje utakmice, ili samo bolje, ali nije osvajao bodove. Sada se sve to vratilo kao u nekom idealno napisanom scenariju, gol na četiri minute prije kraja, igrača koji je u prošlom derbiju postigao autogol i to nakon što je ušao s klupe. Zanimljivo, Zvonić je završio na klupi, Zeljkovića Dudić je priključio Manevu na poziciji stopera. U prethodnih 12 utakmica, Denis Zvonić je bio starter. Prvi put je zamijenjen protiv Tuzla Cityja u 58.minuti, Velež je sedam minuta kasnije napravio preokret i slavio pobjedu 2:1. U prošlom kolu je ostao u svlačionici nakon prvog poluvremena, Velež se u drugom dijelu vratio nakon 0:2, do 2:2. Sezonu ranije je propustio samo jednu utakmicu, prije toga dvije, jednu je odgledao s klupe. Sada je ušao s klupe i zabio. Iz gužve nakon kornera. Mogao je to biti bilo tko od njegovih suigrača, ali jednostavno tako su karte posložile.

Zvonićev gol bio je osmi kojeg su postigli igrači Veleža u drugom poluvremenu, što je najveći dobitak za Velež u ovom trenutku. Zrinjski jeste pokušao odmah uzvratiti, skoro je uspio, ali jednostavno vremena nije bilo. Da je kojim slučajem jedna od dvije momčadi zabila ranije, sigurno bi utakmica imala svoj neki drugačiji tok. Ovaj put se to nije dogodilo.

Izgledalo je kako jedni i drugi najviše razmišljaju o svom golu, kako ga sačuvati, a kada je tako onda se nekada i najmanja greška skupo plaća. Jednostavno je to tako. Velež je pobijedio, Zrinjski izgubio, prvenstvo ide dalje. Kolikog i kakvog traga je ostavio na jednoj odnosno drugoj momčadi pokazat će naredne utakmice.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close