Velež

Dudić: Imamo prostora za napredak

I koliko god se činilo da je momčad oslabljena odlaskom Fajića i Maneva, činjenica da je ostatak igračkog kadra ostao nepromijenjen...
Sport / Nogomet | 11. 07. 2020. u 12:36 F. Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri od planiranih pet pripremnih utakmica nogometaši Veleža su već odigrali. U dva navrata su rivali bile momčadi koje bismo naredne sezone trebali gledati u borbi za izlazak u Europu (Željezničar, Tuzla City), dok je GOŠK sigurno jedna od najkvalitetnijih u Prvoj ligi FBiH.

Kroz tri susreta uspjeli su igrači Veleža postići sedam golova što je svakako ohrabrujuće za stratega Dudića, posebno kada se zna da je momčad ostala bez prvog napadača Fajića, međutim Cvijanović (koji je propustio dobar dio prošle sezone) se već tri puta upisao u strijelce.

Protiv Tuzla Cityja gol je zabio i novajlija Mulić, dok su u dosadašnjem dijelu priprema golove postizali veznjaci i defenzivci Zvonić, odnosno Pršeš.

I koliko god se činilo da je momčad oslabljena odlaskom Fajića i Maneva, činjenica da je ostatak igračkog kadra ostao nepromijenjen, jeste sasvim sigurno velika prednost. Tu su za sada Mulić i Cheshmedjiev, dok bi prema najavama još jedan igrač mogao se priključiti Rođenima u narednom periodu i to je to.

''Ukupno gledajući u tri susreta, bilo je itekako dobrih stvari, posebno protiv Željezničara i Tuzla Cityja. U prva dva susreta smo više mijenjali u toj zadnjoj liniji, priliku su dobili i mlađi igrači, juniori što se odrazilo na rezultat.  Mijenjali smo u sredini, malo formacijski, ali to nije ništa kada je u pitanju ova momčad. Mislim da još imamo prostora za napredak, da to može izgledati puno bolje. Posebno kada novajlije uhvate pravi ritam, kada dostignu potrebnu kondicijsku razinu. Ja sam još prije početka priprema rekao da bi igrači poput Cvijanovića, Ovčine, mogli biti veliki dobitak za nas, jer su oni puno toga propustili u prošloj sezoni. Tu je sada i Zeljković koji se također vraća nakon neugodne povrede i vjerujem da možemo do početka sezone posložiti kvalitetnu momčad'', naglašava Feđa Dudić koji bi sljedeću provjeru svoje momčadi trebao imati u četvrtak, protiv Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close