Velež se vraća u elitu

Bobić: Navijači su nas nosili kroz cijelu sezonu

U zadnjem kolu Velež dočekuje konjički Igman, prijateljski klub za koji je igrao i Bobić. Bit će to prava fešta jer navijači će napuniti stadion 'Rođeni' kako bi proslavili naslov.
Sport / Nogomet | 27. 05. 2019. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri godine Mostar će opet imati gradski derbi. Zadnji derbi odigran je u listopadu 2016., ali u Kupu jer već tada je Velež bio drugoligaš, odnosno član Prve lige Federacije BiH. 

Poslije tri mukotrpne sezone u federalnoj ligi Velež se vratio u najviši rang, drugi put u svojoj poslijeratnoj povijesti.

Prvi put mu je to uspjelo nakon dva pokušaja prije nego mu je uspjelo u sezoni 2005./2006., a sada su mu trebale tri sezone da izbori povratak. Te 2006. Velež je bio uvjerljiv, osvojio je prvo mjesto s 14 bodova više od Kaknja i osigurao je povratak pet kola prije kraja, 5:1 pobjedom nad Podgrmečom, a sada je bilo puno dramatičnije, pišu Sportske novosti.

Ipak, kolo prije kraja Rođeni su u Visokom, iako pred tribinama ispunjenim svojim navijačima, svladali domaću Bosnu s 2:0 i matematički su osigurali prvo mjesto.

Prva sezona u Federalnoj ligi bila je zapravo ona u kojoj je Velež nastojao samo preživjeti, druga je bila sezona stabilizacije i u trećoj je kao jedini cilj postavljen ulazak u Premijer ligu. Na kraju su taj cilj i ispunili, iako ne bez muka. Stoga je osnovni osjećaj na kraju bilo olakšanje.

'Osjećaj je teško riječima opisati, ali naravno da smo svi sretni zbog povratka u Premijer ligu', kaže za Sportske novosti Adnan Bobić, vratar Veleža i jedan od nekolicine koji su igrali za Velež i u Premijer ligi.

Sve njih nakon pobjede su u večernjim satima na sjevernom ulazu u Mostar dočekali brojni navijači Veleža, a fešta je trajala do iza ponoći.

'Doček je bio fenomenalan. Našim navijačima se i ovi  putem zahvaljujem na tome, ali i na neizmjernu podršku koju smo imali kroz cijelu sezonu', dodao je Bobić.

Velež u zadnje kolo ulazi s četiri boda prednosti ispred Olimpika, koji je bio jedini konkurent u borbi za prvo mjesto. U dva međusobna ogleda nitko nije pobijedio, bilo je 0:0 i 2:2, ali je Velež drugdje ostvario ključnu prednost.

'Po meni je naša ključna utakmica bila u Jajcu (pobjeda 1:0 kod Metalleghea u 23. kolu, op.a.), jer do tada smo upisali u gostima dva poraza u remi i da smo tu kiksali izgubili bi prvo mjesto. Skupili smo se kao ekipa i dali maksimum da dobijemo tu utakmicu. Dobra atmosfera iz prve polusezone vratila se u ekipu i od tada smo gazili sve pred sobom'.

U zadnjem kolu Velež dočekuje konjički Igman, prijateljski klub za koji je igrao i Bobić. Bit će to prava fešta jer navijači će napuniti stadion 'Rođeni' kako bi proslavili naslov.

 'Nadam se da će biti pun stadion i vjerujem da ćemo slavlje upotpuniti pobjedom nad Igmanom', zaključio je Adnan Bobić za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close