Po Pravilniku

Baka bi mogao biti suspendiran na dvije godine

Sliškovićev ispad u Mostaru nakon utakmice sa Željezničarom bit će kažnjen drakonskom kaznom od strane Nogometnog saveza BIH.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2018. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener mostarskog Zrinjskog Blaž Slišković mogao bi biti  kažnjen zabranom vršenja funkcije trenera na dvije godine, sukladno Disciplinskom pravilniku Nogometnog saveza BIH.

Naime, prema članu 73. istog Pravilnika, igrač, sportski radnik ili klub, koji vrijeđa, ponižava, omalovažava, kleveta ili širi neistine o klubovima, pojedincima, natjecateljskim organima ili bilo kojem, drugom organu NS BiH, bit će kažnjen novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM, a klub, novčanom kaznom od 3.000 KM do 5.000 KM.

Međutim, ako se prekršaj ponovi ili se okvalificira kao teži prekršaj, igrač će biti kažnjen zabranom igranja od tri mjeseca do jedne godine, a sportski radnik zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca do dvije godine, dok će klub biti kažnjen oduzimanjem od tri do 12 bodova, ili kaznom od tri do 12 negativnih bodova.

Slišković je prekršaj ponovio i prije nego što mu je izrečena kazna za ovaj prekršaj, kada je komentirao suđenje i Nogometni savez BIH nakon prvenstvene utakmice između Zrinjskog i Željezničara.

Zanimljivo je kako se u Pravilniku ističe da će se pod težim prekršajem smatrati naročito ako su pri radnji izvršenja korištena sredstva javnog informiranja, ako je prekršaj počinjen pred utakmicu, za vrijeme i poslije utakmice, na stadionu ili u neposrednoj blizini stadiona i slično.

Dakle, Sliškovićev ispad u Mostaru nakon utakmice sa Željezničarom bit će kažnjen drakonskom kaznom od strane Nogometnog saveza BIH, prije svega jer je Slišković, prema Pravilniku, ponovio prekšaj, a i zbog zadnjeg stava, jer je negativno komentrao Savez i suce koristeći sredstva javnog informiranja po završetku utakmice na nogometnom stadionu.

Podsjetimo, Nogometni savez Bosne i Hercegovine priopćio je u srijedu kako pokreće disciplinski postupak protiv trenera mostarskog Zrinjskog Blaža Sliškovića zbog izjava nakon susreta u Banja Luci na račun rada NFSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close