Derbi na otvaranju sezone

Tatar presudio 'Plemićima'

Strijelac jedinog pogotka bio je Benjamin Tatar u 46. minuti.
Sport / Nogomet | 21. 07. 2019. u 20:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi Sarajeva i Zrinjskog na otvaranju sezone pripao je domaćinu, koji je rezultatom 1:0 stigao do sva tri boda, a strijelac jedinog pogotka bio je Benjamin Tatar u 46. minuti.

Uvodnih desetak minuta meča proteklo je u ispitivanju snaga, a prva šansa dogodila se pred golom Mostaraca i to nakon 10 minuta igre. Sarajevo je napravilo sjajnu šansu. Milanović je sjajno probio, ali Ahmetović nije stigao na njegov opasan centaršut. Potom je do lopte došao Šišić koji je pogodio prečku, da bi se akcija završila šutem Tatara pored gola.

Zrinjski je igrao veoma otvoreno. Bili su veoma opasni gosti iz Mostara, a u 13. minuti Govedarica je u sjajnoj poziciji za postizanje gola, no Kovačević skida njegov udarac. Potom u 25. minuti ponovno 'Plemići' imaju dobar pokušaj preko Hadžića, ali i on je neprecizan.

Nova dobra šansa za viceprvake propuštena je u 37. minuti. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca Šišić loše reagira i umalo je matirao Kovačevića.

Ipak, do kraja prvog poluvremena promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo bez pogodaka (0:0).

Foto: Bljesak.info / Dvoboj Barbarića i Tatara

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Sarajevo je povelo. Tatar je napravio sve sam, šutirao je, a lopta uz pomoć Barbarića vara Brkića i odlazi u mrežu za prednost od 1:0, prenosi SportSport.ba.

U nastavku susreta "Plemići" su u nekoliko navrata ozbiljnije zaprijetili, ali je rezultat do kraja ostao nepromijenjen.

Nogometaši Sarajeva u 2. kolu 28. srpnja gostuju u Zenici protiv Čelika, dok Zrinjski u gradskom derbiju dočekuje Velež.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close