Hercegovački derbi

Plemići optimistični: Vjera u pozitivan ishod opet stanuje pod Bijelim Brijegom

Osvrnuo se i Slišković na komentar kako Zrinjski opet ne igra najbolje ali osvaja bodove: "Daj Bože da ostane tako, a da postanemo prvaci", rekao je Baka.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2019. u 11:15 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama HŠK Zrinjski jutros je povodom velikog hercegovačkog derbija koji će na Pecari sutra odigrati NK Široki i HŠK Zrinjski održana press konferencija na kojoj se okupljenim novinarima obratio Blaž Baka Slišković.

Baka je press otvorio epilogom prošlog kola u kome se velika prednost Sarajeva istopila na samo 4 boda prednosti pred Mostarcima:

"Završnica je sezone, do kraja je još 7 kola, mogući su razni scenariji, može se desiti još neočekivanih rezultata kako vodećih tako i ekipa koje se bore za opstanak u Premijer Ligi. Rano je nešto konkretnije govoriti iako je jasno da priželjkujemo što bolji ishod za nas", rekao je Blaž Slišković i nastavio:

- Suvišno je pričati o raspletu do zadnjih par kola gdje će sve biti konkretnije.

"Prije svega smo fokusirani na utakmicu sa Širokim i tako smo se cijeli tjedan i spremali. Razmišljali smo samo o njima i nismo vodili računa o tabeli i kalkulacijama. Išao nam je rezultat s Koševa itekako na ruku jer ova razlika više nije nedostižna".

"Još uvijek je to mirna razlika za FK Sarajevo ali vjerujem da više nisu sigurni u titulu kao što je bilo tri-četri kola prije ovoga. Naši bolji rezultati u zadnje vrijeme, te nešto lošiji Sarajeva doprinijeli su tome da se prvenstvo opet otvori. Puno je neizvjesnije nego prije mjesec dana. To nam je i bio cilj, nadati se kiksu Sarajeva i u međuvremenu igrati dobro".

"Doveli smo time situaciju do neizvjesnosti i nadam se da će to potrajati do kraja jer mi vidimo svoju šansu ali je najvažnije da nastavimo ovaj niz i čekati još koji kiks Sarajlija".

Progovorio je Baka nešto i o sutrašnjem protivniku:

"Ostavili su sjajan dojam na Koševu, jedan dio utakmice su izgledadli mnogo kvalitetnije u odnosu na Sarajevo". Bilobrk je na kraju svojim obranama na kraju ispao junak ali to je uostalom i njegov posao a o njegovim kvalitetama je suvišno bilo šta pričati."

"Široki je znao što želi u Sarajevu i kroz analizu te utakmice znamo da će nam na Pecari biti veoma teško. Oni žele nastaviti kvalitetno igrati i dobiti nas. S druge strane mi moramo biti otvoreni prema naprijed, dolaziti u završnicu i pokušati dobiti. Kalukalcije nemaju nikakve svrhe. Mi ćemo dakle biti otvoreni a vjerujem da će i oni, te igrati za gol više."

"U odnosu na zadnji susret u kojem je bilo 1:1 ovo su sada potpuno drukčije momčadi. Mi se nadamo kvalitetnijoj igri nego tada".

"Opet imamo probleme sa zdravstvenim biltenom. Opet je bilo ozljeda. Pero Stojkić je ozlijedio vrat i ne računamo na njega jer ne želimo reskirati u ovakvoj utamici. Ni on ne smije ući u rizik i ne može se računati na njega. Ne računamo ni na Galića koji je zadobio udarac u tetivu u Tomislavgradu. Bekić ima probleme sa zadnjom ložom, kartonirani su Čirjak i Stanić kojem je također napuknuo nos".

"Oni svi bi bili ozbiljni konkurenti za 18 ali šta je tu je, na Široki idemo s ovim kadrom koji nam je preostao."

"Što se tiče sastava vidjet ćemo poslije današnjeg treninga na kojem ćemo igrati na dva gola i gdje ćemo odrediti i sustav igre te onih 18 igrača koji će biti u kadru".

Osvrnuo se Baka na komentar kako Zrinjski opet ne igra najbolje ali osvaja bodove: "Daj Bože da ostane tako, a da postanemo prvaci", rekao je Baka i nadovezao se:

- Ako Sarajevo izađe iz krize bit će svakako teško dostići prvo mjesto ali eto i ta konstatacija je po meni pozitivna, ona govori da smo se prilagodili igračkom kadru koji je bio šarolik usljed ozljeda i nespremnosti nekih igrača. Uspjeli smo se pokrpiti i skupiti ekipu koja iga 90 minuta sa voljom, željom i htijenjem i upravo je to naš najveći dobitak.

"I sami igrači su svjesni da kvalitet ne može doći do izražaja usljed ozljeda i nespremnosti. Dosta tih momaka na koje smo računali nije bilo u stanju odgovoriti na pravi način i ostali su se stisli i počeli donositi dobre rezultate. Nisam ljubitelj statistika, najvažnije je tko će prvi presjeći vrpcu, a na koji način će to uraditi manje je važno". - najavio je Baka hercegovački derbi.

Glavni sudac utakmice 27. kola BH Telecom Premijer lige NK Široki Brijeg - HŠK Zrinjski bit će Haris Kaljanac (Sarajevo), a njemu će asistirati Senad Ibrišimbegović (Travnik), Almir Kadić (Sarajevo), Irfan Peljto (Sarajevo), Admir Šehović (Sarajevo) i Admir Musić (Sarajevo).

Utakmica je na rasporedu 20. travnja 2019. godine na širokobriješkoj Pecari s početkom u 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close