E - iskaznica

ZZO HNŽ ima poteškoća: Zastoj u isporuci elektroničkih iskaznica

Zbog uvođenja dodatnih mjera sigurnosti svih roba u međunarodnom prometu Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K ima određene poteškoće odnosno zastoje od strane ugovornog dobavljača u isporuci kartica za tiskanje elektroničkih zdravstvenih iskaznica.
Lifestyle / Zdravlje | 18. 02. 2020. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ u mjesecu travnju 2019. godine započeo je s izdavanjem elektroničkih zdravstvenih iskaznica/legitimacija koje u potpunosti mijenjaju papirnate zdravstvene iskaznice/legitimacije.

Zbog uvođenja dodatnih mjera sigurnosti svih roba u međunarodnom prometu Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ ima određene poteškoće odnosno zastoje od strane ugovornog dobavljača u isporuci kartica za tiskanje elektroničkih zdravstvenih iskaznica.

Osiguranici koji su do 13.01.2020. godine predali zahtjev za izdavanje e – iskaznice istu mogu preuzeti u nadležnom područnom uredu. Osiguranici koji su nakon navedenog datuma podnijeli zahtjeve za izdavanje e – iskaznice biti ce pravovremeno informirani o početku distribucije izrađenih e- iskaznica.

Unatoč navedenim poteškoćama Zavod će i dalje zaprimati zahtjeve osiguranike za izdavanje e – iskaznica, a osiguranici će putem e- maila, telefona i medija biti informirani kada će moći preuzeti izrađene e- iskaznice.

''Cijena elektroničke zdravstvene iskaznice od 1 KM i rok za zamjenu papirnatih zdravstvenih iskaznica za elektroničke neće se mijenjati. Još jednom naglašavamo kako papirnate zdravstvene iskaznice koje osiguranici već posjeduju imaju istu vrijednost kao i elektroničke'', poručili su iz Zavoda.

Kopirati
Drag cursor here to close