Nasilje nad djecom

Zlostavljanje i zanemarivanje djece veliki problem u BiH

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom.
Lifestyle / Zdravlje | 18. 11. 2017. u 15:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Ilustracija

Kompanija Asseco SEE B&H d.o.o Sarajevo u suradnji sa SOS Dječjim selima BiH obilježila je 19. studeni - Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom.

Kroz zabavno-edukativno druženje uposlenika kompanije Asseco, SOS obitelji i obitelji pod rizikom odvajanja koje su uključene u SOS Program jačanja obitelji, sudionici su imali priliku naučiti koliko je važna prevencija nasilja nad djecom, priopćeno je iz SOS Dječjih sela BiH.

''Zlostavljanje i zanemarivanje djece je nažalost, prisutan i veoma raširen problem u BiH, a njegove posljedice najčešće rezultiraju velikim emocionalnim, psihičkim ili fizičkim ožiljcima. Izloženost djece nasilju ne dovodi samo u pitanje njihovo zdravlje već i mogućnost njihovog razvoja u odrasle osobe koje su u stanju formirati zdrave obitelji i biti potpuno funkcionalni dio zajednice'', stoji u priopćenju.

Stručni tim SOS Dječjih sela BiH je za sve sudionike održao edukativnu radionicu s ciljem podizanja svijesti o važnosti kvalitetno provedenog vremena unutar porodice.

Kompanija Asseco SEE B&H je osigurala i poklon pakete za sve porodice koje su sudjelovale na ovom obiteljskom danu, a uposlenici su donirali odjeću i igračke za djecu. Roditelji su dobili brošuru "Sigurnost djece je briga svih nas“ koju su pripremila SOS Dječja sela BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close