Redovit pregled

Zloćudni karcinom dojke izlječiv u više od 95% slučajeva

Ideja je potaknuti mlade djevojke da već od tinejdžerske dobi vrše samopreglede, da razgovaraju o ovom problemu sa svojim majkama i bakama.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 10. 2019. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt „Nisi sama – učini prvi korak“ kojeg organizira radiopostaja MIR Međugorje nastavljen je u ponedjeljak u prostorijama SS fra Slavko Barbarić, u Čitluku.

Naime, riječ je o projektu koji za cilj ima podizanje svijest javnosti o raku dojke. Ideja je potaknuti mlade djevojke da već od tinejdžerske dobi vrše samopreglede, da razgovaraju o ovom problemu sa svojim majkama i bakama, te da preduhitre bilo kakvu naznaku ove zloćudne bolesti. 

Foto: PR / Projekt ''Nisi sama-učini prvi korak''

Dr. Inga Marijanović čitlučkim maturanticama održala je predavanje na temu ''Karcinom dojke, prevencija i važnost samopregleda''. Ona je istaknula kako je ovaj zloćudni karcinom izlječiv u više od 95% slučajeva, ukoliko se na vrijeme reagira.

Foto: PR / Projekt ''Nisi sama-učini prvi korak''

Organizatori su dodali,  kako su tijekom izrade projekta razmišljali da su maturantice premlade -  da ih se upoznaje s lošim statistikama i alarmantnim podacima, ali Dijana Vranić s radiopostaje MIR Međugorje kazala je, kako ih je iznenadila aktivnost djevojaka koje su tijekom predavanja postavljala brojna pitanja  - što ipak pokazuju kako su one itekako odgovorne kad je u pitanje zanimanje za vlastito zdravlje i za zdravlje svojih ukućana.

Foto: PR / Projekt ''Nisi sama-učini prvi korak''

''Danas smo održali predavanje ispred 80 učenica koje će znanje i informacije dalje širiti svojim ukućanima, rodbini i bližnjima i zapravo na taj način ćemo zajedno promijeniti ružne statistike što je i cilj ovog našeg projekta'', zaključila je Vranić. 

Foto: PR / Projekt ''Nisi sama-učini prvi korak''

Uz niz aktivnosti koje radiopostaja MIR Međugorje realizira tijekom mjeseca listopada, ističu i darivanje besplatnih mamografskih pregleda, kroz nagradu igru svakog radnog dana u 12:35. Prijatelj cijelog projekta ''Nisi sama učini prvi korak'' je Poliklinika Vitalis Mostar. stoji u priopćenju.

Sljedeće predavanje, dr.Inga Marijanović održat će u SS Čapljina - 25.listopada, u 10 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close