Josip Zelenika podnio ostavku

Zdravstveno vijeće Širokog Brijega ostalo bez predsjednika

''Bitno je da javnost zna - naše poslanje je volontersko, te nismo dobili nikakva sredstva za naš rad za javno dobro'', poručio je Zelenika.
Lifestyle / Zdravlje | 16. 10. 2018. u 19:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravstveno vijeće Grada Širokog Brijega ostalo je u utorak navečer bez predsjednika, doznaje Bljesak.info.

Naime, Josip Zelenika, dosadašnji predsjednik, obavijestio je javnost kako je podnio ostavku na tu dužnost, kao i na dužnost člana Zdravstvenog vijeća.

''Podnio sam ostavku na obe funkcije jer ne vidim načina da Zdravstveno vijeće nastavi s radom kada nema takvog vijeća na županijskoj razini, iako smo više puta tražili, da ne kažem molili Ministarstvo zdravstva da ga imenuje'', ističe Zečenika.

Isto tako, dodaje, čak i nakon medijskog pritiska, JZU Dom zdravlja Široki Brijeg nije dostavljao polugodišnja izvješća o prigovorima pacijenata, iako je zakonom obvezan to činiti, a rasprava o njima je glavna zadaća našeg Vijeća. 

''Nemam ništa protiv nikoga, čast pojedincima koji su bili na strani zakona, uključujući i glavnog federalnog zdravstvenog inspektora, no kako to biva, nemoćni smo ljudi'', razočaran je Zelenika.

Na kraju se zahvalio svima i podvukao da su sve radili volonterski.

''Hvala mojim frendicama koje ostaju u Zdravstvenom vijeću, kao i Vjekoslav Vjeko Pavković koji je s nama bio od početaka. Bitno je da javnost zna - naše poslanje je volontersko, te nismo dobili nikakva sredstva za naš rad za javno dobro - možda smo zbog toga i bili sretni i aktivni. Tko zna...'', završio je Zelenika.

Kopirati
Drag cursor here to close